Home » Weekmenu planning maken
weekmenu en foodprepping

Weekmenu planning maken

Binnenkort beginnen de scholen weer. En ‘back to school’ betekent hier in huis vooral weer wat meer ‘back to normal’. Die eerste weken zijn altijd weer even wennen: wekker zetten, lunch klaarmaken voor school, agenda’s afstemmen. Ik vind het dan altijd fijn om een weekmenu planning te maken. 

weekmenu

Weekmenu planning

Het fijne van een planning is dat ik a) minder eten hoef weg te gooien en b) minder hoef na te denken wat we nu weer moeten eten. Eén keer in de week een kwartiertje zitten en een lijstje maken, meer heb je eigenlijk niet nodig. Betrek ook je gezinsleden in de planning, zodat er voor ieder wat wils op het menu staat. En als je het jezelf helemaal makkelijk wil maken, kies dan voor een maaltijdbox van Hello Fresh. Dan heb je alle boodschappen voor drie warme maaltijden in één keer in huis!

HelloFresh

Maaltijdbox Hello Fresh

Drie van de vijf avonden doordeweeks eten we dan een Hello Fresh maaltijd. Die ik samen met mijn man en zoon uitkies op de website. De keuze is reuze, van lekker snel tot veggie of caloriebewust. Je kunt elke week kiezen uit meer dan 30 maaltijden, dus er zit altijd wel wat lekkers bij voor iedereen. 

weekmenu en foodprepping

Planning maken voor je weekmenu

Ik maak mijn planning zo dat ik wel kan schuiven. Want wie weet er nu op zondag waar je donderdag trek in hebt? Dat kan ook prima want de ingrediënten in de maaltijdbox zijn vaak super vers. En omdat de porties van de maaltijdbox best ruim zijn, plan ik ook altijd een ‘restjes dag’ in. Ik hou er niet van goed eten weg te gooien. Restjes laat ik dan ook altijd snel afkoelen en bewaar ik goed verpakt in de koelkast. En met restjes kun je zo veel kanten op, van wraps tot soep, nasi of hartige taart. In deze blog heb ik een heel overzicht van restjes maaltijden gemaakt!

Hello Fresh

Drie P’s

De vijfde avond in de week (meestal de vrijdag) is de vrije keuze avond. En die staat meestal in het teken van de drie P’s. Pizza, patat of pannenkoek. Mijn man is een meesterlijke pannenkoekenbakker, dus we hoeven alleen maar naar de keuken te roepen hoe onze volgende pannenkoek moet worden klaargemaakt (kaas spek please!). Pizza bestellen we meestal, en patat met een kroketje maak ik zelf klaar. En dat mag best na vier avonden gezond eten!

En het weekend dan, vraag je je misschien af? Dan plan ik niks, want dan hebben we toch alle tijd. En gaan we uit eten, kook ik uitgebreid of kijken we een film met een mega borrelplank. Een paar dagen niks plannen is namelijk ook heel erg fijn!

Wil je Hello Fresh ook eens uitproberen? Met de code ADT22 krijg je € 75,00 korting op je eerste drie boxen (alleen voor nieuwe klanten).

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*