Home » Vijf onmisbare pannen die niet in je keuken mogen ontbreken
Pannen

Vijf onmisbare pannen die niet in je keuken mogen ontbreken

Eerder schreef ik al een artikel over mijn favoriete keukenapparatuur. Maar wat echt niet in een keuken mag ontbreken zijn goede pannen. Koken en bakken doe je immers iedere dag. Bij het kopen van een pan zal ik je aanraden altijd voor kwaliteit te gaan. En uiteraard moet je letten op de geschiktheid van de warmtebron die je gebruikt: elektrisch, gas of inductie. Dit zijn mijn onmisbare pannen!

Mijn onmisbare pannen

Braadpan

Braadpan

De heerlijkste stoofschotels maak je klaar in een braadpan. Neem er eentje van formaat, want het is zonde om niet gelijk flinke porties te stoven. Deze gietijzeren pan heeft een diameter van 28 cm. en een inhoud van 6,7 liter. Let er ook op dat de handvatten en knoppen ovenbestendig zijn. Gietijzer heeft als voordeel dat de warmte lang wordt vastgehouden en gelijkmatig verdeeld. Deze matzwarte pan van Le Creuset kost € 209,00. Maar er zijn nog meer modellen en kleuren Le Creuset pannen!

Grillpan

Grillpan

Gezond bakken met weinig vet doe je in een grillpan. En die grillstrepen staan ook nog eens mooi op je paprika en aubergineplakken! Ook heerlijk vers naan brood bak je snel en eenvoudig in de grillpan. Omdat je bij het grillen producten kort en op hoge temperatuur bakt, kies je voor het beste grillresultaat uit grillpannen van gietijzer, plaatstaal of rvs. Een schenktuit is handig om overtollig vet of vocht af te gieten.

Onmisbare pannen: wokpan

Wokpan

Als fan van de Aziatische keuken kan ik niet zonder mijn wokpan. Wokpannen heb je in verschillende soorten en maten. Ik ben fan van deze wokarang van BK. Door de unieke vorm kan je met één beweging van de spatel de ingrediënten omscheppen, en vallen deze altijd terug in de wok. Je hoeft de pan niet op te tillen.

Favoriete pannen: fonduepan

Fonduepan

Niets zo gezellig als samen fonduen. Vleesfondue was hip in de jaren 70, maar komt weer helemaal terug. Of nog lekkerder is misschien wel kaasfonduen. Voor een grote kaasliefhebber als ik is een avondje brood en groente dopen in gesmolten kaas het toppunt van culinair genieten. Een mooie fonduepan mag dan ook niet in mijn keuken ontbreken.

Onmisbare pannen: steelpan

Steelpan

Voor het maken van sauzen, het koken van een eitje, maar bijvoorbeeld ook het maken van karamel. Neem daarom het liefst een steelpan met een dikke bodem, zodat aanbranden zo veel mogelijk voorkomen wordt. Let verder op of de steel niet heet wordt.

Uiteraard heb ik ook een aantal gewone kookpannen en koekenpannen in diverse formaten in mijn keukenkast liggen. Wat zijn volgens jou de onmisbare pannen in de keuken?

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*