Home » Koffiezetapparaten – voor ieder wat wils
koffiezetapparaat kopen - bonen malen

Koffiezetapparaten – voor ieder wat wils

Koffie, ik kan niet zonder. En geen lekkerder bakje koffie dan de eerste kop van de dag. Voor mij altijd een dubbele espresso, de dag beginnen met een knal! Er zijn verschillende manieren van koffiezetten, met allerlei verschillende koffiezetapparaten. Iedere manier en ieder apparaat heeft zo weer zijn voordeel. Thuis hebben we al verschillende manieren geprobeerd. Ik zet ze voor je op een rij!

offiezetapparaat kopen - bonen

Koffiezetapparaten voor grote koffieleuten

Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld 8,4 kg koffie per persoon per jaar drinken? Hiermee staan wij in de top 5 van grootste koffiedrinkers ter wereld. Gemiddeld drinken we 4,1 kop koffie per dag, de mannen iets meer dan de vrouwen. Meer weten over de geschiedenis van koffie? Ik schreef er een blog over.

koffiezetapparaten - percolator

Old skool Moka

Ik heb jaren in Italië gewoond en daar gebruiken de mensen thuis een percolator, de zogenaamde Moka Express Bialetti, ook wel Moka genoemd. De koffiepot is vernoemd naar haar uitvinder, Alfonso Bialetti. Er zijn verschillende uitvoeringen, van 1-kops tot wel 18 koppen espresso. De moka zet je op het fornuis.

Koffiezetapparaten

Filterkoffie

Van huis uit ben ik het meest gewend aan filterkoffie. Eerlijk gezegd ook de koffie die mij het minst kan bekoren. Maar een mooi koffiezetapparaat is wel een sieraad op je aanrecht. Want zeg nou zelf, is deze lichtblauwe SMEG geen plaatje? Uit het Koffie brancherapport 2020 blijkt dat 32% de voorkeur geeft aan filterkoffie, gevolgd door 21% voor filterpads. Als ik veel visite heb pak ik meestal toch het koffiezetapparaat er bij, omdat je dan eenvoudig een grote pot koffie kunt zetten.

koffiezetapparaten - Senseo

Filterpads

Het Senseo koffieapparaat voor koffiepads werd in 2001 op de markt gebracht en was gelijk een succes. De smaak is vergelijkbaar met die van filterkoffie maar je kan nu veel sneller en ook gemakkelijker voor slechts één persoon een bakje verse koffie zetten. Heel veel merken maken tegenwoordig koffiepads, in verschillende smaken. Er zijn op een zeker moment zelfs theepads en chocomelpads geweest!

Koffiecups

Nespresso is wel de bekendste maker van de koffiecups. What else? Inmiddels maakt bijna ieder zichzelf respecterend merk koffiecups en zijn er diverse merken apparaten verkrijgbaar waarmee je koffie met cups kunt zetten. Ook zijn er steeds meer merken die biologisch afbreekbare cups maken. Een goede zaak! Ik drink zelf het liefste koffie gemaakt van koffiecups. En dan de sterkste die er te krijgen is!

koffiezetapparaten

Volautomatische koffiezetapparaten

Ben je bezig met de aanschaf van een nieuwe keuken, overweeg dan zeker een inbouw koffiemachine. Het oogt niet alleen super strak en netjes, maar met een volautomatisch koffie machine maak je de lekkerste latte’s en cappuccino. Ik zou er zeker voor kiezen!

Naar welke koffiezetapparaten gaat jouw voorkeur uit?

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*