Home » My happy life juli en augustus 2022
High wine in Kijkduin

My happy life juli en augustus 2022

Een dubbele aflevering My happy life dit keer. Minus het vakantieverslag, die heb je al kunnen lezen op de blog! Ik vond het fijn even een paar weken ‘rust’ te nemen en minder online te zijn. Maar ik heb ook heel veel zin in het vierde kwartaal, mijn lievelings! Maar eerst blik ik nog even terug op my happy life juli en augustus 2022.

Naturalis - T-rex Trix

My happy life juli 2022

Met mijn ouders gingen we gezellig naar Naturalis in Leiden. Dit museum is een aantal jaar terug volledig vernieuwd en een bezoek meer dan waard! Ik schreef er een blog over.

My happy life juli - fotoshoot Wehkamp

Omdat ik Wehkamp ambassadeur ben mag ik regelmatig artikelen uitzoeken. Wat een straf! Deze mooie jurk van Miljushka by Wehkamp werd vakkundig op de foto gezet door vriendin Mariska. 

Paddenstoelenchallenge

Ik werd gebeld met het het super leuke nieuws dat ik de winnaar was van de Paddenstoelen Zomer challenge. Deze receptenwedstrijd was uitgeschreven door Oakfield, de Nederlandse producent van o.a. oesterzwammen, shii-take, champignons en andere paddenstoelen (te koop bij AH). Met het recept voor het taartje van doperwten met oesterzwammen won ik een weekend met diner en ontbijt in het nog nieuw te bouwen Van der Valk hotel in Eindhoven, het meest duurzame hotel van Nederland. En mijn recept – met interview – kwam in de zaterdag Telegraaf. Wat een eer! Een fotograaf kwam langs om het recept, én het recept voor gyoza met paddenstoelen, op de foto te zetten. Het recept kwam later ook nog in Trouw 

Avifauna

We gingen traditiegetrouw weer een dagje naar Avifauna, we blijven dat alle drie een super leuk park vinden. Vooral de vogelshows zijn een aanrader, we pakken ze altijd alle twee mee!

Mall of the Netherlands

Ik liet mij overhalen om naar Top Gun Maverick te gaan in de bioscoop. We gingen naar de bioscoop in The Mall of the Netherlands, zodat we daarvoor nog even konden shoppen en eten bij Pad Thai. Ik ben blij dat Peter en Bodhi me hebben overtuigd, want wat was het een goede film!

Huis van Meertens

De week voor de vakantie vloog voorbij met de voorbereidingen (waarom moet je nog van alles kopen voor je weggaat?), een gezellige lunch in de stad met een vriendin en een bezoek aan museum huis van Meerten in Delft waar een selectie luciferdoosjes met miniaturen van mijn ouders tentoongesteld staan.

Roadtrip Italie - Rome

Op 19 juli vertrokken we op vakantie, het hele verslag van onze roadtrip in Italië staat ook online.

Zelf taugé kweken
Mungbonen dag 1 vs. taugé dag 4

My happy life augustus 2022

Terug in Nederland begon natuurlijk al het geregel en gedoe met de verzekering en de reparatie van de auto. Omdat Bodhi had gespaard om dit najaar naar Amerika te gaan om zijn vriendin te bezoeken had hij nu genoeg geld om zelf een nieuwe Nintendo Switch te kopen. Een soort geluk bij een ongeluk zeg maar. Ook ’trakteerde’ hij zichzelf op een mooie Apple watch. Doe je goed jongen! Uiteindelijk kregen we niets nada noppes terug van de verzekering. Niet van de reisverzekering omdat de kostbare spullen in de auto lagen en niet van de inboedelverzekering omdat draagbare elektronische apparatuur apart verzekerd dient te worden…. Je vraagt je soms af waar je iedere maand premie voor betaalt?!

Mijn oom verhuisde naar een verzorgingstehuis in Egmond aan Zee en omdat wij een grote bus van de zaak hebben gingen we een dagje mijn nicht helpen om hem te verhuizen. 

De eerste week deed ik het nog lekker rustig aan. Ik ging gezellig lunchen met blogcollega’s Nandita (SpicedChickPea) en Jolande (Ilovefoodandwine). Zo leuk om een gezamenlijke interesse te hebben en kennis te delen!

Ik raakte in de ban van het kiemen van mungbonen, om zelf verse taugé te maken. Zo leuk om te doen en super lekker.

In het Stedelijk museum Schiedam bezochten we de tentoonstelling ‘Zonvonkengesproei’ met allemaal kinetische installatie. Een aanrader, de tentoonstelling loopt nog tot 11 september.

Ik deed een (geslaagde!) aanvraag voor het STAP budget en begon eind augustus aan een SEO cursus bij de LOI. Best leuk om weer aan de studie te gaan!

Concours d'elegance

Met z’n drietjes gingen we – nadat het door corona 2 jaar was gecanceld – weer gezellig een dagje Concours d’Elegance doen in de tuinen van Paleis Soestdijk. Het was heerlijk weer en een gezellige dag!

Euromast

Bloguitjes & post juli-augustus

Juli had nog flink wat bloguitjes voor mij in petto zo vlak voor de vakantie. Omdat Bodhi al vrij was ging hij gezellig mee naar de opening van de nieuwe Euroscoop beleving in de Euromast

The Steak Club 's Gravenzande

Met een gezellig clubje bloggers waren we uitgenodigd om te eten bij The Steak Club in ’s Gravenzande. Bij mij haast om de hoek en echt een aanrader!

La Piazetta di Lauro

Met Peter en Bodhi mocht ik aanschuiven bij La Piazetta di Lauro aan de gezellige Frederik Hendriklaan in Den Haag. Een smakelijk begin van onze vakantie!

Anne+Max

En met Peter ‘deed’ ik een heerlijke high tea bij de nieuwe vestiging van Anne&Max in Delft Wat een traktatie!

En afgelopen woensdag mocht ik om de maand in stijl af te sluiten ‘aanschuiven’ bij de high wine in the sky in Kijkduin. Wat een unieke belevenis! Moet mijzelf af en toe echt even knijpen wanneer ik voor dit soort dingen wordt uitgenodigd en feitelijk gewoon ‘aan het werk’ ben!

Wehkamp pakketjes

Pakketjes

Via Flink mocht ik boodschappen laten bezorgen (binnen 15 minuten!) en van La Baleine kreeg ik hun heerlijke zout in vernieuwde verpakking. Als Wehkamp ambassadeur kreeg ik een super leuk ‘back to work’ pakketje. 

Vitamine C skin routine Bodyshop

Ik mocht de nieuwe Vitamine C lijn van The Bodyshop uitproberen (review volgt nog) en ook de  icemaker van Cabau Lifestyle.

Wagamama

My happy life september

Het is niet te geloven misschien, maar ik ben al bezig met de decemberplanning. Omdat er in de decembermaand iedere dag een blog online komt én ik ook ieder jaar een mega advent winactie organiseer, moet ik wel een beetje op tijd beginnen met voorbereiden. Daarnaast vind ik het ook gewoon super leuk om te doen!

September belooft een drukke maand te worden. Ik heb een heel leuk beauty event op de planning staan en ga o.a. eten bij de nieuwe vestiging van wagamama in Kijkduin en bij restaurant Botanica in hotel Voco. Ook wordt mijn moeder deze maand 75 en ga ik samen met mijn zus de lunch verzorgen voor alle gasten. Peter zit deze maand 11 dagen in Duitsland voor werk dus dat wordt heerlijk veel vis eten voor Bodhi en mij 😉 

Ik heb zin in de herfst en ik ben – ondanks dat ik het heerlijk vind – ook wel een beetje klaar met dat warme weer!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*