Kaasdip van vijgen met rode port

Kaasdip van vijgen met rode port

Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje mee te gaan maken. Eerder maakte ik een pruimen-bramen crumble taart en bramenjam, dit keer een kaasdip van vijgen met rode port.

Vijgenboom

Vakantiehuis

Het vakantiehuis van mijn vriendin Gina ligt in Larret in een prachtige omgeving van uitgestrekte velden afgewisseld met bossen. Larret is, net als de meeste andere dorpjes in de buurt, een klein en rustig dorpje. En telt dan ook niet meer dan 55 vaste inwoners. Hier kom je echt even helemaal tot rust. De tuin, met gezellige zitjes, biedt een overvloed aan fruit. Bij de borrel eten we deze kaasdip met vijgen en rode port. Heerlijk bij oude brokkel kaas met en glaasje rode port of wijn.

kaasdip van vijgen met rode port

Kaasdip van vijgen met rode port

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 450 gram verse vijgen
  • 1 grote rode ui
  • 2 cm verse gember – geschild en klein gesneden
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 125 ml appelcider azijn
  • 1 sinaasappel – rasp van de schil en 2 el sap
  • 1½ eetlepel grove mosterd
  • 1 kaneel stokje – klein
  • 2 eetlepels rode port
  • Snuf zout, peper, kruidnagel en cayenne peper

Hak de ui fijn. Verwarm op middelhoog vuur 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin al roerend de ui glazig. Voeg alle andere ingrediënten – behalve de vijgen en de port – toe. Laat dit mengsel ongeveer 20 minuten sudderen.

Snijd het kroontje van de vijgen en snijd klein. Voeg dan de vijgen toe en laat het dan met de deksel op de pan, nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot de vijgen gaar zijn. Als laatste roer je de port er door.

Bewaar het recept voor kaasdip van vijgen met rode port op Pinterest:

Pinterest pin kaasdip van vijgen

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaasdip van vijgen met rode port
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*