Het lekkerste voorgerecht is wat mij betreft lekker brood met boter. En dan het liefst van die heerlijk luchtige opgeklopte boter. En is die boter dan ook nog eens op smaak gebracht, nou dan heb je mij hoor. Met kruiden bijvoorbeeld, of deze fantastische versie: luchtige ansjovisboter.
Ansjovis
Ansjovis is de perfecte smaakmaker voor gerechten die wel wat zout en of diepgang kunnen gebruiken. Meng ansjovis door je salades, pasta, pastasaus, dressing of eet ze zo, op een broodje roomboter. Ik heb eigenlijk standaard wel een blikje ansjovis in mijn keukenkast liggen. Ook handig wanneer je graag ansjovis eet maar niet altijd een heel blikje opmaakt: de tubes ansjovispasta van Fish Tales.
Luchtige boter
Kruidenboter vindt bijna iedereen wel lekker. Maar luchtige kruidenboter is echt next level lekker. En het is eigenlijk heel simpel: klop de boter ca. 10 minuten luchtig in een staande mixer. Op mijn blog vind je ook een heerlijk recept voor luchtige boter met zeewier.
Luchtige ansjovisboter

Wat heb je nodig:
- Blender of foodprocessor
Ingrediënten
- 150 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 blikje ansjovisfilets 30 gram uitlekgewicht
- 1/2 citroen alleen de rasp
- zwarte peper versgemalen
Aan de slag!
- Maak de ansjovisfilets fijn in de blender of foodprocessor (of gebruik ansjovispasta uit een tube).
- Meng de roomboter samen met de ansjovispasta en de citroenrasp in 10 minuten luchtig in de staande mixer (of laat in de foodprocessor draaien).
- Breng op smaak met zwarte peper.