Home » 5 x alcoholvrije cocktails (mocktails)
alcohol vrije cocktails

5 x alcoholvrije cocktails (mocktails)

Hoewel dry january officieel is afgelopen, bevalt het niet drinken mij zo goed dat ik besloten heb het nog een maandje door te trekken. En dan komen deze recepten voor alcoholvrije cocktails (ook wel mocktails genoemd) vast nog van pas!

Kerstcocktail bosbessen spritz

Alcoholvrije cocktails

Doordeweeks drink ik voornamelijk koffie, thee en water en af toe een glas suikervrije frisdrank (favoriet: ginger beer!). Maar in het weekend mag het allemaal wat feestelijker toch? En aangezien ik nog steeds niet echt een lekkere (en betaalbare) alcoholvrije wijn heb gevonden, heb ik mij op de alcoholvrije cocktails gestort. Er zijn namelijk wel hele goede alcoholvrije alternatieven te koop voor bijvoorbeeld gin, limoncello, aperol en rum. Waarmee je de lekkerste alcoholvrije cocktails op tafel zet!

alcoholvrije cocktails

Wat heb je nodig om alcoholvrije cocktails te maken?

Naast de drankjes zijn cocktailshakers natuurlijk onmisbaar. Shaken met een flinke hand ijsklontjes en dan bij voorkeur uitgieten over een zogenaamde strainer (zeefje) zodat de ijsblokjes niet meegaan in je glas. Maak je regelmatig cocktails? Dan is het handig een cocktailset aan te schaffen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om professionele cocktails en mocktails te maken. Van shaker tot strainer en van barspoon tot mudler

Benieuwd naar de geschiedenis van het woord cocktail?

Suikersiroop

Aan de basis van veel cocktails staat suikersiroop. Maak hiervan dus een voorraadje voor in je koelkast. Doe 250 gram kristalsuiker met 250 ml water in een pan. Zet deze op middelhoog vuur en roer totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen, bewaar in een flesje op kamertemperatuur of in de koelkast.

Pornstar Martini recept

Alcoholvrije pornstar martini

Doe het sap van een halve limoen, 25 ml alcoholvrije witte wijn en 75 ml passievruchtsap in de shaker. Voeg hier 1 eetlepel eiwit (uit een flesje of van een vers ei) en 3 ijsblokjes aan toe. Shake zo’n 20 seconden krachtig en schenk uit door een zeefje in een martiniglas. Serveer met een halve passievrucht bovenop de cocktail.

Alcoholvrij mojito

Vul een glas met ijsblokjes. Giet hierop 30 ml limoensap, 15 ml suikersiroop, 75 ml Lyre’s white cane en 8 muntblaadjes. Vul verder af met spa rood. 

Alcoholvrije pina colada

Zonder rum, maar ook dan waan je je in tropische sferen!

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 125 ml ananassap
  • 60 ml kokosmelk
  • buisje rumessence (Oetker)

Meng alle ingrediënten met wat  ijsblokjes en mix in de cocktailshaker tot een romig geheel. Voeg er nog wat geraspte kokos aan toe en garneer je glas met een stukje ananas!

Alcoholvrije Limonsecco

Vul je glas met ijs. Doe er een shot limonzero (Pallini) en vul aan met prosecco 0.0%

Alcoholvrije Aperol Spritz

Voor de bittere sinaasappelsmaak zijn er meerdere alcoholvrije dranken te koop (Crodino, Martini Fibrante, Nona) die je kunt mixen met alcoholvrije bruiswijn of tonic. Lekker met een schijfje (bloed)sinaasappel!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*