Muntsiroop

Ik kan vast een receptje van mijn foodbucketlist van dit kwartaal afstrepen. Deze muntsiroop had ik nodig voor een recept van een heerlijk dessert wat binnenkort op mijn blog komt. Je kunt natuurlijk muntsiroop kopen, bijvoorbeeld van Monin. Maar zelf maken is altijd leuker en lekkerder.

muntsiroop

En bovendien heel gemakkelijk! In dit leuke mini-melkflesje gaat 200 ml. Dat is ook ongeveer de hoeveelheid siroop die je met dit recept maakt. De siroop leng je aan met ijskoud (prik)water, net als limonade. Heerlijk verfrissend en zomers! Vergelijkbare flesjes koop je bijvoorbeeld bij HEMA. Je kunt de siroop ook gebruiken dit heerlijk chocolade-mint dessert!

De smaak te pakken? Maak dan ook eens gembersiroop of lavendelsiroop!

Muntsiroop

Wat heb je nodig:

  • 50 gram muntblaadjes
  • 3 dl water
  • 200 gram suiker
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 1 schone fles, om de siroop na afloop in te schenken

Haal de muntblaadjes van de takjes en doe deze met de schijfjes citroen, suiker en water in een ruime pan. Breng het mengsel aan de kook en zet na 5 minuten het vuur uit. Laat het mengsel 1 uur staan zodat het goed kan trekken. Zeef het mengsel en vang de siroop op. Doe de overgebleven siroop terug in de pan en laat deze nog 15 minuten extra op een laag vuur inkoken. Als de siroop stroperig genoeg is laat je deze afkoelen. Schenk de siroop in een schone fles.

Doe wat siroop in een glas, voeg er ijskoud prikwater, blaadjes munt en een schijfje citroen bij en je hebt je eigen zelfgemaakte limonade!

Summary
recipe image
Muntsiroop
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 26 Review(s)

Ook leuk om te lezen:

6 Comments

  1. Hmm! Ik krijg helemaal zin in de zomer van je receptje. Lekker met een koud glas muntsiroop genieten van de zon! Dol ben ik op alles met munt dus deze moet ik echt een keer maken, heerlijk! Benieuwd naar je chocolade-mint dessert hiermee 🙂

  2. Klinkt lekker! Ik zou zelf de suiker vervangen door honing denk ik, maar ik probeer dan ook suiker een beetje te vermijden.

  3. Jaaaa, zin in zomer heb ik ook! Gelukkig is februari een korte maand en dan is het alweer maart!

  4. Met honing zal het ook vast lukken. Sowieso past honing goed bij de smaak van munt!

  5. Ik heb hem gisteren gemaakt, maar de hoeveelheid suiker leek me te veel. Ik heb daarom slechts 125g suiker genomen en vind hem nog iets te zoet. Ik weet nu niet hoe hij bewaart met minder suiker maar heb hem in plastiek flesjes in de diepvries gestopt, dus dat bewaarprobleem is zo ook van de baan.
    Ipv één uur heb ik het een hele nacht laten trekken.
    Eindresultaat is wel heerlijk. Bedankt voor dit receptje.

  6. Leuk dat je de siroop gemaakt heb! Zoals de naam al zegt: het is een siroop. De uiteindelijke smaak en zoetheid wordt bepaald door de hoeveelheid water die je er aan toevoegt. Maar verder moet het volgens mij geen probleem zijn om minder suiker toe te voegen. De consistentie van de siroop zal dan echter wel veranderen, meer waterig worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge