Home » Duitse kaassoep
Duitse kaassoep

Duitse kaassoep

December is een drukke maand voor de meeste mensen. Maar tussen het shoppen voor kerstcadeautjes, het plannen van het kerstdiner en alle kerstborrels en schoolontbijtjes door moet er ook gewoon gegeten worden. Dan is een snelle en makkelijke maaltijdsoep een goed idee. Deze Duitse kaassoep is lekker vullend en iedereen vindt het lekker!

Duitse kaassoep

Kaassoep

Het klinkt misschien een beetje gek, om smeerkaas door de soep te doen. Maar geloof me. de Duitsers doen het al een eeuwigheid en het is echt erg lekker! Ik gebruikte gewone smeerkaas, maar in Duitsland wordt ook vaak smeerkaas met kruiden gebruikt. Net wat je lekker vindt! Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter. Of smeerkaas!

Eru bio

ERU Bio is een biologische smeerbare kaas, gemaakt van de beste Goudse 50+ kazen. ERU Bio heeft een roomzachte smaak en een volle en romige textuur. Lekker op de boterham, maar ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer. Of door de soep!
Aachener printen

Duitse keuken

Ik ben echt fan van Duitsland en de Duitse keuken, en kom er ook geregeld. Op mijn blog kun je dan ook meerdere lekkere Duitse recepten vinden, zoals Aachener printen of Rote Grütze.
Duitse kaassoep

Duitse kaassoep

Duitse kaassoep

Duitse kaassoep

Een goed gevulde maaltijdsoep met gehakt, prei en kaas.
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Keuken: Duitse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Soeppan

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram prei
  • 2 bouillonblokjes groente
  • 2 kuipjes smeerkaas 100 gram per stuk

Aan de slag!

  • Snijd de prei in, was goed schoon en snijd in dunne ringen.
  • Bak het gehakt rul. Voeg hier de prei aan toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg er de smeerkaas aan toe en laat smelten.
  • Smakelijk eten!
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*