Home » My happy life december 2023
My happy life december 2023

My happy life december 2023

In de eerste plaats: een heel gelukkig en gezond nieuwjaar! Deze ‘my happy life december 2023’ heb ik om eerlijk te zijn al afgerond op 28 december. Op 29 december vlogen we namelijk voor een heerlijke vakantie naar het Canarische Eiland La Palma. En in de vakantie werk ik het liefst zo min mogelijk! In de volgende my happy life neem ik deze vakantie en oud-en-nieuw wel mee. Maar er valt nog genoeg terug te kijken op de heerlijke decembermaand!

My happy life december 2023

My happy life december 2023

Het is eindelijk december, en dat betekent dat ik iedere dag weer een vakje van mijn twee adventskalenders mag openen! Ik kan mij daar echt iedere ochtend op verheugen! Ik heb er eentje van The Bodyshop (gekregen) en eentje van Douglas (zelf gekocht). Ik vind ze beiden echt top qua inhoud! En de mini’s komen altijd gelijk van pas voor vakanties of weekendjes weg. Zo nam ik het maskertje van 2 december lekker mee op de boot naar Engeland. Hierboven een deel van de inhoud van de Douglas kalender!

My happy life december 2023

Met mijn moeder ging ik drie dagen naar Newcastle. Feitelijk is het maar 1 dag dat je daar bent, maar de bootreis is al een belevenis op zich. Ik ga er nog een aparte blog over schrijven. Op zondagmiddag gingen we aan boord en dinsdag aan het eind van de ochtend waren we weer in IJmuiden. Ondanks het feit dat we in Newcastle alleen maar regen hadden hebben we hele leuke dagen gehad en mooie spullen geshopt, vooral bij mijn favoriete winkel Marks & Spencers. Please kom terug naar Den Haag…..

My happy life december 2023

Die dinsdagmiddag sloten Peter en Bodhi bij ons aan in Zaandam om gezellig Sinterklaas te vieren. Natuurlijk met zelfgebakken gevuld speculaas van mijn vader. Ik ben goed verwend!

Berlijn

Bodhi kreeg eindelijk – na maanden gedoe en onzekerheid – duidelijkheid over zijn stageplek in 2024. Hij gaat naar Berlijn! Hij gaat er stage lopen in Novotel Mitte, hartje centrum dus. En toen moesten we opeens in hele korte tijd een heleboel regelen: huisvesting in Berlijn, studiefinanciering, verzekering, contracten etc. Niet niks in de toch al drukke decembermaand. Gelukkig vond ik vrij snel een prachtig appartementencomplex op 5 minuten fietsen van zijn stageplek. Een eigen kamer en badkamer, en een gedeelde keuken en woonkamer met drie anderen. Volledig gemeubileerd. Op 26 januari rijden we samen met hem naar Berlijn en blijven daar dan nog twee dagen, om hem goed te settelen. En dan gaan wij terug en ga ik hem heel heel heel erg missen!

My happy life december 2023

Ik twijfelde dit jaar heel erg of ik wel een kerstboom moest neerzetten, gezien het feit dat we nu Buster hebben. Uiteindelijk toch maar gedaan en wat bleek? Hij kijkt er niet naar op of om. Toch wel super gezellig!

My happy life december 2023

Voor Margriet werd ik geïnterviewd over mijn mooiste cadeau ooit! In dit artikel vind je ook een foto ervan!

My happy life december 2023

Ook mijn ouders stonden deze maand flink in de belangstelling. Hun kerstkramen werd geëxposeerd in het Monet Atelier en dat zorgde voor veel media aandacht! Van het Noord-Hollands Dagblad tot het jeugdjournaal en van RLT radio tot NOS!

My happy life december 2023

Traditiegetrouw ging ik deze maand gezellig een dagje winkelen met mij zusje Sharon. Maar het is eigenlijk vooral gezellig bijkletsen terwijl we uitgebreid lunchen (bij ’t Gouden Hooft) en wat winkels afstruinen. Heerlijke dag!

Adventskalender winactie

Druk was ik vooral ook met het regelen van maar liefst 21 winacties op Instagram en de verzending van de prijzen naar de winnaars. Maar het was super leuk om weer een heleboel mensen blij te maken!

My happy life december 2023

Ook traditiegetrouw was ons bezoek aan het theater voor de oudejaarsconference van Sjaak Bral. Normaal gesproken gaan we naar Diligentia in Den Haag, maar dat kwam dit jaar qua vakantie niet goed uit. Dus togen we naar Delft, naar het super leuke theater De Veste, en gingen daarvoor ook nog even gezellig uit eten bij MOODZ, dat zo’n beetje er tegenover ligt.

My happy life december 2023

Eerste kerstdag maakt ik een kerstdiner met als thema ‘Ode aan de klassiekers’ voor acht personen: ons gezin, mijn ouders en het gezin van mijn nicht. Ik maakte carpaccio vooraf, en als hoofdgerecht rollade, varkenshaas met champignonroomsaus, haricots verts rolletjes met spek, gratin dauphinois en pommes duchess. Mijn ouders brachten nog een schaal stoofperen mee. Toe donkere en witte chocolademousse met koelkruimels en suikerspin.

My happy life december 2023

Het was een gezellige en ontspannen dag en het eten smaakte heerlijk!

My happy life december 2023

Tweede kerstdag bestond uit puinruimen van de eerste dag (ik doe dan ’s avonds niets meer, alleen uitgeteld uitbuiken op de bank!) en voorbereiden voor het gourmetten met goede vrienden. Wel zo makkelijk en gezellig! Terwijl zij met Peter en Buster nog even lekker gingen wandelen op het strand, kon ik alles rustig voorbereiden.

De laatste twee dagen gingen snel, nog allerlei administratieve dingetjes voor het einde van het jaar regelen, koffers pakken en Buster naar mijn oom en tante brengen. Vrijdag 29 januari om 06.00 uur vlogen we dan heerlijk naar ons geliefde eiland La Palma. Zo vroeg vliegen is geen sinecure, maar je staat dan wel lekker rond een uur of elf al in het zonnetje!

My happy life december 2023

Bloguitjes

In Rotterdam opende Duke of Tokyo, een karaokebar met restaurant. We hadden een supergezellige avond met lekkere hapjes en natuurlijk de nodige zangkunsten!

My happy life december 2023

Ter promotie van de kerstster (echt geen oubollig plantje) was ik uitgenodigd voor een workshop op de Royal Winter Fair in Den Haag. Samen met mijn buurvrouw maakte ik een heus spektakelstuk, dat deze maand heeft staan schitteren op mijn eettafel. Alleen het ritje terug met de tram en dit gevaarte was wel ff een dingetje….

My happy life december 2023

Blogpost

Van BK kreeg ik een heuse adventscadeauset. Drie pakjes, die ik mocht openen op 7, 14 en 21 december. In pakje 1 een mooie rvs pannenonderzetter, in pakje 2 een prachtige steelpan (nu al mijn favoriet) en in pakje 3 een limited edition gietijzeren braadpan met gouden glitters! Wat een verwennerij.

My happy life december 2023

Natuurlijk was er ook weer de Foodybox Kerst, kreeg ik liplickingbalm in de smaak gingerbreadman en gingen de bonen van Hak die ik kreeg die avond gelijk in de chili con carne.

My happy life december 2023

Ook de cashewnoten van Johnny Cashew, het caramel en nougat pakket van Lonka en het Cornish sea salt kwamen van pas tijdens de kerstdagen! Van Wehkamp mocht ik wederom in december iemand blij maken met een cadeaubon van 50 euro. Die is dit jaar gegaan naar de vaste oppas van Buster!

La Palma

My happy life januari 2024

We zijn nog t/m vrijdag op La Palma. Heerlijk uitrusten, lekker vis eten aan het strand en genieten van de zon! Ik zal Buster wel gigantisch missen maar die komt vast niets te kort bij mijn oom en tante. 

Eind van de maand heb ik een mammografie in het ziekenhuis, voor de jaarlijkse controle na mijn borstkanker operatie. Toch altijd weer even spannend. Bodhi’s Amerikaanse vriendin komt de 15e nog een weekje logeren en met haar gaan we o.a. eten in de Foodhallen.

Januari sluiten we af met een tripje naar Berlijn, om Bodhi daar te installeren en afscheid te nemen. Fantastisch voor hem, wel even slikken voor mij!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een leuk decembermaandoverzicht weer. Ook weer genoten van de foto’s van alle mooie en ongetwijfeld lekkere gerechten. Hartelijk dank voor de kadobon van Wehkamp die komt zeker goed van pas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*