Home » Wanneer zijn de kerstmarkten in Duitsland?

Wanneer zijn de kerstmarkten in Duitsland?

Zoals ieder jaar ga ik ook dit keer weer gezellig twee dagen naar de kerstmarkt in Duitsland. Samen met mijn moeder bezoek ik ieder jaar een Duitse stad. Onze voorkeur gaat uit naar Essen, maar we zijn ook al onder andere in Keulen, Düsseldorf, Aken en Munster geweest. Ik verzamelde de data van een aantal populaire kerstmarkten in Duitsland (ze allemaal noemen is niet te doen, iedere Duitse stad heeft wel een kerstmarkt). Deze kerstmarkten in Duitsland zijn goed aan te rijden vanuit Nederland, met de auto of met de trein. Update 2023

Kerstmarkt

Naar de kerstmarkten in Duitsland met de trein

De ICE, de Duitse hogesnelheidslijn, is sowieso een aanrader. Vooral met de huidige benzineprijzen. Wanneer je tijdig boekt (tot een maand voor vertrek) en bijvoorbeeld kiest voor een doordeweekse dag, kun je soms al een enkele reis naar bijvoorbeeld Keulen scoren voor € 19,90! Het is wel aan te raden een zitplaats te reserveren (€ 4,00), de treinen zitten in november en december bomvol! De trein is erg comfortabel en vanaf Amsterdam CS  sta je binnen 1 uur 57 minuten in Düsseldorf! Of maak er een all inclusive vakantie Duitsland van en ga een hele week!

Kerstmarkt in Duitsland - reibekuchen

Kerstmarkt in Düsseldorf

De onder Nederlanders zeer populaire kerstmarkt is geopend van 23 november t/m 30 december. De kerstmarkt is geopend van 11.00 tot 20.00, in het weekend nog wat langer. Geniet er van glühwein en reibekuchen, van die warme aardappelpannenkoekjes met appelmoes! Voor je glas of beker glühwein betaal je statiegeld. Die krijg je terug als je je glas inlevert (al houden veel mensen deze als verzamelobject)!

Kerstmarkt in Keulen

Er zijn maar liefst zes verschillende kerstmarkten in Keulen. Deze vinden plaats van 23 november t/m 23 december. Erg mooi is de markt op het plein van de Dom. En heb je tijd over? Breng dan ook een bezoek aan het Chocolade museum!

Kerstmarkt In Duitsland

Kerstmarkt in Essen

Wij gaan graag naar de kerstmarkt in het Duitse Essen. De stad is niet zo groot als Düsseldorf of Keulen, en lekker overzichtelijk. Maar je kunt er alle winkels vinden die je maar wilt, plus een aantal mooie grote kerstmarkten! Of neem plaats in het grote reuzenrad en geniet van het uitzicht hoog in de lucht! De kerstmarkt in Essen vindt plaats van 17 november t/m 23 december. Populair afgelopen jaar was – naast de glühwein – de hot aperol. Een heerlijke opwarmer voor je maag en je handen!

Aachener printen

Kerstmarkt in Aken

In het centrum van Aken (Aachen) vindt ieder jaar de traditionele kerstmarkt plaats, dit jaar van 24 november t/m 23 december. Hier moet je zijn voor de heerlijke Aachener printen! Of je maakt deze smaakvolle koek gewoon zelf.

Kerstmarkt in Duitsland

Kerstmarkt in Oberhausen

Ook deze kerstmarkt is populair bij de Nederlanders. Een bezoek aan de markt kan dan ook perfect worden gecombineerd met een shopping tripje naar Centro, het enorme overdekte winkelcentrum! De kerstmarkt van Oberhausen vindt plaats van 18 november t/m 23 december. Tip: probeer vooral eens de vers gebrande gesuikerde amandelen (gebrannte mandeln)!

Winkelen in Duitsland: Galeria Kaufhof

Winkelen in Duitsland

Natuurlijk hebben de Duitse steden meer te bieden dan alleen de kerstmarkt. In Duitsland kun je heerlijk winkelen, en in sommige gevallen (verzorgingsartikelen bijvoorbeeld) ook nog eens veel goedkoper. Ik schreef een uitgebreide blog over winkelen in Duitsland, met tips voor winkels en boodschappen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*