Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]
Kerst
Kerst cadeaulabels maken
Natuurlijk kun je rond de feestdagen de mooiste cadeauverpakkingen en cadeaulabels kopen. Maar hoe leuk is het om, op een regenachtige zondagmiddag, zelf aan de slag te gaan? Kerst cadeaulabels maken is leuk om te doen, ook samen met de kinderen. Ik geef je wat ideetjes ter inspiratie! Kerst cadeaulabels […]
Kerstkoekjes bakken
Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in BosnieΜ & Hercegovina langzaam over in een […]
Candy cane mousse
Voor de feestdagen bedacht ik deze candy cane mousse, in de stijl van de vrolijke typisch Amerikaanse rood wit gestreepte zuurstokken. Een heerlijk zoet toetje! Witte chocolademousse De originele candy canes smaken naar pepermunt, dat leek mij niet echt een lekkere smaak voor een dessert. Maar geΓ―nspireerd door de rood-witte […]
Kerstdiner op school – inspiratie en recepten!
Bodhi zit inmiddels allang niet meer op de basisschool, maar ik herinner mij nog goed die keren dat ik gerechtjes heb gemaakt voor het kerstdiner op school. Met wisselend succes moet ik wel zeggen. Want soms sloof ik me gigantisch uit om vervolgens na afloop de schaal nog zo goed […]
Bisque van rivierkreeftjes
Bisque is een chique (of eigenlijk gewoon Frans) woord voor soep van schaaldieren. Je kunt bijvoorbeeld bisque maken van kreeft, garnalen of krab. Ik maakte een bisque van rivierkreeftjes. Een heerlijke en mooie amuse of voorgerecht voor het kerstdiner! Wat is een bisque Een bisque wordt nog wel eens verward […]

