Home » Gezonde borrelplank voor Pasen
Gezonde borrelplank voor Pasen

Gezonde borrelplank voor Pasen

Uitgebreid borrelen, wij doen het graag! Op zondagmiddag tijdens de Formule 1. Op vrijdagavond als ik geen zin heb om te koken. Of met visite tijdens verjaardagen of feestdagen. En borrelsnacks hoeven lang niet altijd ongezond te zijn. Ik  maakte deze lekkere en gezonde borrelplank voor Pasen!

Sinterklaas borrelplank

Borrelplank

Ik schreef eerder al een uitgebreide blog over borrelplanken en wat je daar allemaal op kunt leggen. Maar ik maakte ook een Sinterklaas borrelplank, een Aziatische borrelplank en een vegetarische borrelplank! Ik zei toch dat ik er van hou?!

Gezonde borrelplank voor Pasen

Gezonde borrelplank voor Pasen

Wat ligt er allemaal op mijn gezonde borrelplank voor Pasen? De serveerplank met vakken kocht ik bij Bol.com, de amuse glaasjes zijn van Action.

Pompoensoepje

Ik serveerde een pompoensoepje in een amuseglas. Handig, kun je gewoon zo opdrinken. Pompoensoep maak je eenvoudig zelf maar deze van Soupalicious is ook lekker. En smaakt het niet extra goed als je weet dat met elke beker soep die je koopt, zij evenveel soep aan een klant van de voedselbank geven?

Hummus met pico’s

Hummus smaakt het allerlekkerste als je het zelf maakt. Maar uit een bakje mag ook hoor? Top eventueel af met dukkah (kun je ook zelf maken). Serveer met pico’s, van die kleine knapperige broodstengels.

Gezonde borrelplank voor Pasen

Snoeppaprika ‘wortel’

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • oranje snoeppaprika’s
  • Monchou zacht en luchtig
  • Takjes peterselie

Halveer een oranje snoeppaprika en verwijder de zaadjes. Vul met Monchou zacht en luchtig en top af met een takje met peterselieblaadjes. Schattig toch, zo’n ‘worteltje’

Komkommer, pistachenoten en abrikozen

Een mooie aanvulling van je gezonde borrelplank zijn noten, (snoep)komkommer, wortel of tomaatjes en gedroogd fruit als abrikozen, vijgen of dadels.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde borrelplank voor Pasen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*