Home » Sinterklaas borrelplank
Sinterklaas borrelplank

Sinterklaas borrelplank

Wie zoet is krijgt lekkers….maar dat hoeft niet persé zoet lekkers te zijn toch? Op pakjesavond maak ik het liefst een Sinterklaas borrelplank, met daarop natuurlijk ook echte Sinterklaas snacks! Gezellig gedichten voorlezen, cadeautjes uitpakken en ondertussen genieten van de lekkerste snacks! Serveer er nog een kop soep bij en je bent klaar voor een heerlijk avondje!

Wat ligt er allemaal op de Sinterklaas borrelplank?

boterletter

Kruidenboterletter

Er gaat niets boven zelfgemaakte kruidenboter. En wanneer je deze opspuit in de letter S, heb je een heerlijk smeersel in Sinterklaas stijl voor op je stokbroodje of toastje!

Sinterklaas snack

De zak van Sinterklaas

Deze filodeeg zakjes van Sinterklaas zijn gevuld met pittig gehakt. Een heerlijke warme en hartige snack voor 5 december!

Hartige pepernoten

Hartige pepernoten

Of eigenlijk zijn dit natuurlijk kruidnoten…Anyway, deze hartige pepernoten met kaas, zongedroogde tomaatjes en kruiden zijn op voor je het weet!

Sinterklaas snacks

Bladerdeeg stafjes

Deze lekkere bladerdeeg stafjes met kaas zijn letterlijk in een handomdraai gemaakt. Lekker op de borrelplank of bij een kop soep!

Sinterklaas snacks

Mijter pizza

Deze mijter mini pizza’s maak je eenvoudig van bladerdeeg, wat rode pesto en kaas. Ook leuk om samen met de kinderen te maken!

Sinterklaas borrelplank

Sinterkaasletters

Door met koek uitsteekvormpjes letters uit een plak kaas (ca. 0,5 cm dik) te steken maak je gezellige Sinterkaasletters voor op de Sinterklaas borrelplank! Wellicht heb jij ook nog wel ergens een hele zak van die letter uitsteekvormpjes van de Albert Heijn spaaractie liggen? Ook maakte ik Sinterkaaskoekjes, van mijn ‘gewone’ kaaskoekjes recept, alleen pakte die letters iets minder mooi uit.

gambas al ajillo

Spaanse tapas op de Sinterklaas borrelplank

Omdat Sinterklaas natuurlijk uit Spanje komt zijn tapas natuurlijk bij uitstek dé snacks om op of bij je Sinterklaas borrelplank te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan gamba’s al ajillo, inktvisringetjes, aioli en van die lekkere warme gebakken amandelen!

Welke gerechten serveer jij graag op pakjesavond? Laat het weten in de reacties.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*