Home » Tapas maaltijd voor de perfecte zomeravond

Tapas maaltijd voor de perfecte zomeravond

Ons balkon is in de zomer een heerlijk verlengstuk van de woonkamer. En buiten eten smaakt sowieso altijd lekkerder op één of andere manier. Voor de echt warme dagen in augustus, wanneer ik echt geen zin heb om lang in de keuken te staan, kiezen we regelmatig voor een tapas maaltijd als avondeten. Fiesta balconia!

Tapas maaltijd

Tapas

Het ziet er alleen al zo gezellig uit, al die heerlijke hapjes. Het leuke tapas plateau komt van Xenos. Zo gestapeld in drie lagen heb je nog meer ruimte om je tapas uit te stallen. Sowieso heeft Xenos heel veel leuke tapasschaaltjes en planken in het assortiment. Wat zet ik zoal op tafel tijdens een tapas maaltijd?

Tapas maaltijd - gilda

Kant-en-klaar gekocht

Een aantal elementen koop je gewoon kant-en-klaar in de winkel. Zoals gerookte amandelen, olijven (al dan niet gevuld), plakjes fuet worst, Serrano ham en Manchego kaas. En lekker brood natuurlijk!

gambas al ajillo

Tapas zelf maken

Ik maak aioli meestal zelf, maar je kunt het ook in de winkel kopen. Wat ook niet mag ontbreken zijn de gamba’s al ajillo ofwel garnalen in knoflookolie. Zo gemaakt en zo ontzettend lekker. Ook vind ik het leuk om de bekende pinxtos te maken zoals de Gilda. Met een ingelegde groene peper (dit keer gebruikte ik geroosterde paprikareepjes), een olijf en een ansjovis op een prikker. En omdat we echte vis liefhebbers zijn maak ik ook vaak gefrituurde inktvisringetjes

Gefrituurde inktvisringetjes

Gefrituurde inktvisringetjes of calamares

Wat heb je nodig (portie):

Ingrediënten

  • 100 gram inktvisringetjes
  • 2 eetlepels bloem
  • Snuf zout
  • Citroen
  • Frituurpan of pan met laagje zonnebloemolie

Verwarm de frituurpan tot 180 graden

Dep de inktvisringetjes droog met keukenpapier. Doe de bloem en zout in een grote plastic zak en voeg de inktvisringetjes toe. Schud goed om zodat alle inktvisringetjes bedekt zijn met een laagje bloem. Frituur de inktvisringetjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Serveer met partjes citroen .

tinto de verano

Tinto de verano

Erbij drinken we een heerlijk glas tinto de verano – ofwel rode wijn van de zomer. Doordat de wijn wordt vermengd met frisdrank is het heerlijk verfrissend en kun je er net iets meer van drinken tijdens je tapas maaltijd!

Bewaar deze tips voor een tapas maaltijd op Pinterest:

Tapas Pinterest pin

Pinterest pin inktvisringetjes

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*