Home » Hartige pepernoten
Hartige pepernoten

Hartige pepernoten

Ik ben geen zoetekauw. Mijn man en zoon gelukkig wel, dus al mijn zoete baksels testen zij met liefde. Maar zeg je hartig, dan test ik zelf het allermeeste! En op pakjesavond (of alle andere dagen ervoor of erna) mogen hartige lekkernijen dan ook niet ontbreken. Dus maakte ik hartige pepernoten!

Hartige pepernoten

Borrelplank

Sowieso maken we met Sinterklaas vaak een uitgebreide borrelplank. Met pizza mijters, soep en bladerdeeg stafjes! En ook deze hartige ‘zak van Sinterklaas‘ mag niet ontbreken. De hartige pepernoten die ik dit jaar bedacht zijn een mooie aanvulling op de plank! Ook zo’n leuke mini-jute zak van Sinterklaas kopen?

Hartige pepernoten

Wie zoet is….

Toch liever zoet op pakjesavond? Op mijn blog vind je natuurlijk ook heerlijke recepten voor roomborstplaat en kruidnoten.

Hartige pepernoten

Hartige pepernoten

Wat heb je nodig (ca. 60 pepernoten):

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram kaas
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels Italiaanse of Provencaalse kruiden

Extra nodig: bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Draai hiervan kleine bolletjes ter grootte van een kruidnoot. Leg op de bakplaat en druk iets aan. 

Bak in de voorverwarmde oven ca. 20 minuten. Laat afkoelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige pepernoten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*