Home » Geschiedenis » Pagina 7

Geschiedenis

geschiedenis van het restaurant - de waag

Geschiedenis van het restaurant

Al sinds mensenheugenis kennen we ‘gelegenheden waar je kunt eten’. Zoals een taverne of een herberg. Maar de restaurants zoals wij die nu kennen, zijn pas ontstaan in de 18e eeuw. Een stukje geschiedenis van het restaurant! Herberg Herbergen waren vooral plaatsen voor voeding en onderdak aan reizigers. Men schoof […]

dagelijks leven in de jaren 80

Het dagelijks leven in de jaren 80

Eerder schreef ik al een hele serie over de trends in eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 ,00 en 10. Ik vind het superleuk om zo in de geschiedenis te duiken. En jullie blijkbaar ook, want de serie wordt nog dagelijks goed gelezen! Ik beperkte me toen tot eten en drinken, dit keer […]

Oerhollands Oosters

Oerhollands Oosters: Inproba, Conimex en Suzi Wan

Zoals je al in een eerder artikel over de geschiedenis van het Chinees Indisch Restaurant hebt kunnen lezen heeft Nederland al een langere geschiedenis met de Oosterse keuken. We eten graag een bordje babi pangang of nasi met saté, ook gewoon thuis. En daarvoor halen we producten in huis van […]

Geschiedenis van de paashaas

Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Maar waar komen dan toch die gekleurde eieren en de paashaas vandaan? Na de geschiedenis van de kerstman dit keer dus ook de geschiedenis van de paashaas! Geschiedenis van de paashaas De eerste vermeldingen van […]

Digital diner detox kaasfondue SS

Geschiedenis van beroemde gerechten #30: gourmet en fondue

Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie een populair ’tijdverdrijf’ tijdens de feestdagen: gourmet en fondue Geschiedenis van beroemde […]