Home Ā» Geschiedenis Ā» Pagina 8

Geschiedenis

Digital diner detox kaasfondue SS

Geschiedenis van beroemde gerechten #30: gourmet en fondue

Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie een populair ’tijdverdrijf’ tijdens de feestdagen: gourmet en fondue Geschiedenis van beroemde […]

Geschiedenis van het Chinees-Indisch restaurant

Chin.Ind.Spec.Rest. of de geschiedenis van het Chinees-Indisch restaurant

Voor mij als kind – geboren in 1968 – was het Chinees-Indisch specialiteiten restaurant, op de gevel standaard afgekort tot Chin.Ind.Spec.Rest., dĆ© eerste echte kennismaking met uit eten gaan en afhalen van eten. Buitenlands eten welteverstaan. Deze unieke mengeling van de Chinese en Indische keuken is een oeroud Nederlands fenomeen. […]

foodbloggerstour Den Haag 2019

Trends in eten en drinken – de jaren 10

Ik schreef al eerder vijf afleveringen in de serie over trends in eten en drinken. Over de jaren 60,Ā 70,Ā 80Ā enĀ 90 en 00. Nu er weer een decennium voorbij is, is het tijd terug te blikken op de afgelopen 10 jaar. Dit waren de trends in eten en drinken – de jaren […]

Onmisbaar in de keuken: peper, zout en Tabasco!

In mijn keuken vind je – naast ontelbaar veel kruiden en specerijen – altijd peper, zout en Tabasco. Een paar druppels Tabasco versterken de smaak van elk gerecht. Er zijn maar weinig producten die zo algemeen toepasbaar zijn als Tabasco. Eigenlijk alleen peper en zout. Laten dat nu net de […]