Ik schreef al eerder vijf afleveringen in de serie over trends in eten en drinken. Over de jaren 60, 70, 80 en 90 en 00. Nu er weer een decennium voorbij is, is het tijd terug te blikken op de afgelopen 10 jaar. Dit waren de trends in eten en drinken – de jaren […]
Geschiedenis
Geschiedenis van beroemde gerechten #29: au bain marie en wecken
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee kooktechnieken: au bain marie en wecken. Geschiedenis van beroemde gerechten Au […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #28: oliebol en champagne
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee onmisbare elementen met oud en nieuw: oliebollen en champagne! Geschiedenis van […]
Onmisbaar in de keuken: peper, zout en Tabasco!
In mijn keuken vind je – naast ontelbaar veel kruiden en specerijen – altijd peper, zout en Tabasco. Een paar druppels Tabasco versterken de smaak van elk gerecht. Er zijn maar weinig producten die zo algemeen toepasbaar zijn als Tabasco. Eigenlijk alleen peper en zout. Laten dat nu net de […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #27: oester en lekkerbekje
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: de oester en het lekkerbekje. Geschiedenis van beroemde gerechten Oester Niets roept […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #26: beschuit en vlaai
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: beschuit en vlaai. Geschiedenis van beroemde gerechten Beschuit Een beschuitje met muisjes […]