Als de dagen korter en de avonden langer worden lijkt ook onze behoefte aan eten te veranderen. Weg met de salades en bbq-spiesjes, de pannen en potten mogen weer op het fornuis om lekkere stoofschotels, sudderlapjes, soepen en ovenschotels te maken. Comfort food! Bij de herfst horen typische smaken als paddenstoelen, pompoen, peer, noten en vijgen. En natuurlijk bokbier. Perfect voor in een herfstbok stoofpannetje!
Bokbier is een sterk gistende biersoort waarvan de donkere versie (herfstbok) wordt verkocht vanaf oktober (t/m ongeveer februari). In dit heerlijke herfstbok stoofpannetje vindt je herfstsmaken terug van paddenstoelen en de herfstbok, wat zorgt voor super mals en smaakvol vlees!
Herfstbok stoofpannetje
- 600 gram riblappen of sucadelappen
- 1 flesje bokbier
- 1 grote winterwortel
- 200 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde of verse tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- ca. 50 gram roomboter
- zout en peper
Voeg na ca. 2,5 uur de spekjes/champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree, op een bord of in kleine eenpersoons schaaltjes.