Home » Mijn favoriete producten van La Vialla

Mijn favoriete producten van La Vialla

Zo’n twee keer per jaar bestel ik – samen met collega Brigit (die overigens fantastisch kan koken!) Italiaanse producten bij de biologische boerderij La Vialla in Toscane. Een beetje raar misschien om je ‘boodschappen’ vanuit Italië te laten bezorgen. Er zijn dan ook een paar voorwaarden aan verbonden. Je moet voor minimaal 100 euro bestellen en de producten gaan alleen per doos, niet per stuk. Bij uitstek dus geschikt om samen met een aantal culinaire liefhebbers een bestelling te plaatsen en zo de hoeveelheden te verdelen. En de verzendkosten zijn gratis! Ik vertel je wat mijn favoriete producten van La Vialla zijn!

La Vialla

La Vialla

Fattoria La Vialla is een biologisch-biodynamisch gecertificeerd familielandbouwbedrijf en bestaat al twee eeuwen lang. Vandaag de dag worden met de biologisch-biodynamische methode 1.400 ha verbouwd en produceert men er wijn, extravergine olijfolie, pecorinokaas, antipasti, sauzen, pasta, koekjes en zoetigheden, honing, azijn, direct in huis, van de wijngaard in de fles, van de moestuin in de pot.

Favoriete producten van La Vialla

Mijn favoriete producten van La Vialla

De medewerkers van La Vialla weten ook wel hoe ze er voor moeten zorgen dat je zo veel mogelijk wilt bestellen. De catalogus is prachtig, regelmatig ontvang je een mini flesje wijn of olie om te ‘proeven’ en de producten zien er ook allemaal even mooi uit. Maar het belangrijkste: het is ook allemaal even lekker! Het assortiment bestaat uit wijnen, olijfolie, pasta’s, pesto’s, pastasauzen, koekjes, kaas en jam.
 
En natuurlijk heb ik zo mijn favorieten producten:
  • De Vin Santo (dessertwijn) is goddelijk! En dan vooral de Occhio di Pernice. Ze gaan per drie flessen voor € 10,00 per stuk.
  • De pecorino, en dan de belegen versie. Zoooo lekker! Heerlijk over de pasta. Alleen stinkt het zoooo vreselijk! Ik moest laatst kiezen, die kaas het huis uit, of Peter het huis uit……De kaas ligt nu in de kelderbox. Prijs afhankelijk van het gewicht en de rijping.
  • De salsa nera. Deze typische saus voor Toscaanse crostini (plakjes ciabatta) is gemaakt van kippenlevertjes. Verpakt per vier potjes,€ 6,50 per potje
La Vialla
Ook kregen we in een kerstpakket van La Vialla (die hebben ze namelijk ook!) een streng mini worstjes met venkel. Deze bleken van de lokale biologische slager te komen en konden we apart mee bestellen.
 
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.lavialla.it en bestel de catalogus! Wat zijn jouw favoriete producten van La Vialla?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*