Home » Linguine met pesto van zeekraal en coquilles
linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

Een simpel maar oh zo smaakvol en bijzonder gerecht, deze linguine met pesto van zeekraal. Serveer met gebakken coquilles en waan je op vakantie aan de Italiaanse Riviera!

Portofino

Portofino

Zie je jezelf al zitten? Op een zonnig terras in de haven van Portofino? Een koel glas pinot grigio, de geur van de zee  en op je bord een explosie van ziltige smaken. De zoutige pecorino maakt deze pesto helemaal af. Serveer dit gerecht – dat in 15 minuten op tafel kan staan – aan je vrienden en ze zullen onder de indruk zijn! Geen fan van coquilles? Deze pasta smaakt ook goed met scampi of gamba’s.

coquilles met pistachecrumble

Coquilles

Voor coquilles kun je me ’s nachts wakker maken! Een heerlijk en veelzijdig ingrediënt, waarmee ik al vaker lekkere recepten heb gemaakt. Zoals deze coquilles met een crumble van pistache. Of wat dacht je van vegan coquilles, gemaakt van reuze oesterzwam? Coquilles worden ook wel Sint Jacobs schelpen genoemd. Je kunt ze zowel in de schelp als los kopen bij iedere goede vishandel.

Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis voor je op een rij.

Linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

Linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

De ziltige smaken van dit gerecht brengen je met één hap naar de Italiaanse Riviera!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pastagerecht, vis, zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 9 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram linguine
  • 100 gram zeekraal plus extra ter decoratie
  • 25 gram pecorino geraspt
  • 25 gram pijnboompitten geroosterd
  • 6 coquilles
  • 1 klontje roomboter
  • olijfolie extra vergine

Aan de slag!

  • Maal 100 gram zeekraal, de pecorino en pijnboompitten fijn in de blender of in een vijzel. Voeg zoveel olijfolie toe dat er een smeuïge pesto ontstaat.
  • Kook de linguine gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de coquilles in ca. 1 minuut per kant gaar in een klontje roomboter. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng de zeekraal pesto met de linguine, leg op een bord en garneer met de coquilles. Eventueel kun je met de coquilles nog wat extra zeekraal mee bakken en dit bij de pasta serveren.

Notities

Het leuke bordje is van Hema, het schaaltje van Xenos.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor linguine met pesto van zeekraal en coquilles op Pinterest:

Linguine met pesto van zeekraal

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*