Home » 3 tips om een dieet makkelijker vol te houden
online boodschappen doen

3 tips om een dieet makkelijker vol te houden

De zomer is in aantocht. Nog een paar maanden en dan hoop je weer op het strand te liggen. Voor de één iets waar ze het hele jaar naar uitkijken, voor de ander een ware nachtmerrie. Voor het zover is, wil je namelijk eerst nog de nodige kilo’s kwijtraken. Maar hoe? Elk dieet loopt uiteindelijk uit op een fiasco. In het begin gaat het goed en na verloop van tijd ben je nog zwaarder dan voordat je het dieet begon. Herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. Volhouden en doorzetten is nou eenmaal niet gemakkelijk. Het zogenaamde jojo-effect ligt op de loer.

Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. Wil jij het dit keer wel écht volhouden? Maak dan gebruik van de volgende drie handige tips en tricks.

1.      Maaltijdbox als hulpmiddel

Veel mensen eten te eenzijdig wanneer ze gaan diëten. Ze kennen enkele voedingsmiddelen die ‘veilig’ zijn en verwerken deze in bijna elk gerecht. Daarnaast besteden ze minder aandacht aan de smaak van hun gerechten. In de hoop het eten minder aantrekkelijk te maken. Hierdoor leer je jezelf echter alleen maar dat gezond eten ook erg smakeloos is. Zo krijg je alleen maar extra trek in de zogenaamde ‘verboden lekkers’.

Vind jij het ook altijd weer lastig om de juiste inspiratie te vinden voor lekkere, gezonde gerechten die binnen jouw dieet passen? Gebruik dan een maaltijdbox als hulpmiddel. Green Chef levert bijvoorbeeld een dieet schema waarop je eenvoudig de juiste gerechten voor jouw dieet kunt kiezen. Je kunt een keuze maken uit bijvoorbeeld een ketodieet of enkel een caloriearm dieet. Elk recept is bedacht door professionele koks. Ze zitten boordevol smaak en passen gegarandeerd binnen jouw dieet. Zo leer je nieuwe ingrediënten en kooktechnieken kennen. Een goede manier om te leren genieten van jouw nieuwe levensstijl. Gezond eten hoeft niet saai te zijn.

2.      Een afvalmaatje

Het is niet eenvoudig om af te vallen als er niemand in je omgeving is die met je meedoet. Dan ben je toch al snel geneigd om met hen mee te doen. Om toch maar wat lekkers bij de koffie te nemen of te zondigen met een vette hap. Probeer daarom eens met je partner af te spreken dat jullie allebei gezonder gaan eten. Wil hij of zij ook wat kilo’s kwijt? Dan is dat alleen maar mooier. Op die manier kunnen jullie elkaar motiveren.

Is er niemand in jouw omgeving die ook wil afvallen? Dan zou je eventueel ook iemand op kunnen zoeken op het internet. Een afvalmaatje waar je met al je vragen en frustraties terecht kunt. Samen ben je altijd sterker dan alleen.

verspillingsvrije kerst met boodschappenlijstje

3.      Blijf ook genieten

Het grootste gevaar bij veel diëten rust hem in het feit dat je voor je gevoel nooit meer iets lekkers mag eten. Alles waar jij van houdt, valt onder de noemer ‘verboden voedsel’.  Bedenk dan goed dat al het eten er is om je lichaam te voeden. Er bestaat dus geen goed of slecht. Om af te vallen moet je minder calorieën eten dan je nodig hebt. Dan gaat je lichaam reserves aanspreken. Hoe je die calorieën invult, is aan jou. Ook als je de hele dag alleen maar chocolaatjes eet en onder je caloriebehoefte blijft, kun je nog steeds afvallen. Gezond is het natuurlijk niet, maar dit is wel een goede manier om te beseffen dat er geen goed of slecht voedsel is. Je mag in principe alles eten. Je hoeft jezelf niets te verbieden. Het draait allemaal om de juiste hoeveelheden. Het is wel slim om een eetdagboek bij te houden en zo meer inzicht te krijgen in je calorie-inname. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*