Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
cryosauna

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

aardappeleters

De serie ‘De Aardappeleters’ op NPO 2 moet ik gewoon zien! Hoofd Aardappeleter Joris Vermeer laat zich verrassen door de gerechten waar hij alles al van denkt te weten. Zo komt de Weense schnitzel uit Milaan en veroorzaakte een eeuwenlange strijd in de katholieke kerk. En voor Peruaanse ceviche heb je Japanners nodig. En dankzij het communisme heeft kaasfondue de wereld veroverd. Kijken dus naar De Aardappeleters. Over alles wat we niet weten… van ons eten. Van maandag 17 t/m vrijdag 28 december, elke werkdag, 19.15 uur, NPO 2.

cryosauna

Beleven

Wil je wel geloven dat het in de cabine waar ik hier boven inzit -188 graden was? En ik daar dus in mijn ondergoed in stond? Whole body cryotherapie komt oorspronkelijk uit Japan en was bedoeld voor de behandeling van reuma. De therapie heeft vele positieve gezondheidseffecten die ook wetenschappelijk zijn aangetoond. Na het voor korte tijd blootstellen aan extreme kou wordt de bloedtoevoer naar vitale organen en weefsels gestimuleerd. Dit zorgt voor een stijging van zuurstof, hormonen, enzymen en ontstekingsremmende eiwitten in het bloed. Niet alleen veel topsporters maken gebruik van de cryosauna,  ook Victoria Secret modellen. Want van 3 minuten in de cryosauna (langer is niet gezond) schijn je 800 kcal te verbranden! Een keer proberen? Dat kan bij Cryo Center Nederland in Den Haag, Heemstede of Zaanstad. Een introductiesessie kost € 35,00.

Doen

December is een tijd van feest, familie en gezellig samenzijn. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Voor de duizenden kinderen in Nederland waar thuis veel problemen zijn of die niet meer thuis kunnen wonen is deze periode juist extra pijnlijk. Het Vergeten Kind vraagt aandacht voor deze kwetsbare kinderen door middel van een vrolijke (en lekkere!) kerstcampagne. Doe jij ook mee? Maak deze kerst de speciale Hartenhuis-taart of een ander toetje uit het Hartenhuis-kerstdessertsboekje.

Vraag het boekje aan via de site van Het Vergeten Kind. Het miniboekje is gratis, het complete boek ontvang je door een eenmalige donatie of door donateur te worden. Doen!

roomboter kerstkransjes

Proeven

De leukste kerstcadeautjes zijn zelfgemaakt. Want je proeft de liefde en de persoonlijke aandacht die aan het cadeau is besteed. Op mijn blog vind je een heleboel leuke recepten om zelf te maken en weg te geven. Van potjes salted karamel tot roomboter kerstkransjes en van gingerbread granola tot melted snowman chocolate bark. Doen, wordt altijd gewaardeerd!

Kopen

Kon ik maar zo mooi tekenen…. dat verzucht ik regelmatig als ik de prachtige illustraties zie van collega blogger Louise op keukenatelier.com. Dat vinden vele mensen met mij, want Louise heeft sinds kort een webshop waarop zij kaarten verkoopt met haar illustraties. En die wil je hebben! Om te versturen, of om in te lijsten of aan je koelkast op te hangen. En de recepten vind je natuurlijk ook op haar leuke blog!

Lezen

Mijn favoriete delicatessenwinkel Oil & Vinegar heeft sinds kort een eigen kookboek! In ‘De geheimen van de mediterrane keuken‘ verzamelde zij haar 40 favoriete pasta- en pizzarecepten. Spaghetti carbonara, pizza margarita… alles op smaak gebracht met een bijpassende olijfolie of azijn (Oil & Vinegar heeft zo’n 60 varianten!), een lekkere pesto of heerlijke kruiden. Eenvoudige recepten met volle, rijke smaken. Aangevuld met handige tips, leuke weetjes en how-to’s.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*