Home » Uit de moestuin: wie zoet is krijgt lekkers!
Uit de moestuin

Uit de moestuin: wie zoet is krijgt lekkers!

Door gastblogger Ellen Rebel – Heel verdrietig, afgelopen zomer is kat Kees van onze zoon en schoondochter na een jaar overreden. Dit was een kitten van onze poes Loes. Een andere kitten uit dit nest, Mies is naar onze overbuurvrouw gegaan. Gelukkig mocht Mies nog een nestje krijgen, waar Guusje uit is geboren. Begin november is zij bij hen gaan wonen. Begrijpen jullie het nog? Loes is dus weer oma geworden.

Potten de Keulse Hei

Wie zoet is krijgt lekkers

Sinterklaas is inmiddels weer in het land! Ik had jullie in mijn laatste blog gezegd dat ik jullie zou informeren van mijn plannen voor De Keulse Hei. Met deze gevulde weckpotten en een brochure ben ik bedrijven in industriegebied Lansinghage gaan verrassen. Er kwamen leuke reacties na het overhandigen van deze snoeppot. Laten we hopen dat ze ook een keer komen vergaderen op termijn. In de bijgevoegde brief heb ik hen ook geïnformeerd dat het ook mogelijk is rond de feestdagen een kerstontbijt en kerstbrunch voor een klein intiem gezelschap te organiseren op De Keulse Hei.

Bakken, bakken en nog eens bakken

Voor de feestdagen ben ik ook druk aan het experimenteren. Inmiddels groot fan van Rutger van den Broek.  In de zomer van 2013 heeft hij het populaire Omroep-MAX-programma Heel Holland Bakt gewonnen en won de titel ‘beste thuisbakker van Nederland 2013’. Inmiddels heeft hij al vijf bakboeken geschreven.

Voor het broodmaken heb ik een tijdje de Kitchenaid van dochter Wies gebruikt. Deze is zo goed bevallen, dat ik er inmiddels zelf één heb gekocht. Ideaal!

Brioche broodjes

Gaat het briochebroodje de lunchkaart halen?

Ook volgens het recept van Rutger heb ik briochebroodjes gebakken. Wij gingen onlangs ergens eten en kregen bij het zogeheten twaalfuurtje een briochebroodje met gehaktbal en dat was zo lekker. Ik moet zeggen dat ze erg goed gelukt zijn en dat ze inderdaad de lunchkaart gaan halen. Het deeg heb ik op Rutger zijn advies besteld bij Baktotaal, de grootste online leverancier voor bakartikelen. Met één dag waren de spullen binnen.

Pepernoten

Tijd van kruidnootjes en chocoladeletters

Wat ik hierboven al schreef, bakken, bakken en nog eens bakken. Ik heb dus ook kruidnootjes gebakken. Echt een aanrader want die zijn veel lekkerder dan uit de winkel en je bakt ze zo! Nog lekkerder is, deze nog even in gesmolten chocolade te dopen! Wanneer jullie nog chocoladeletters moeten gaan kopen de komende tijd raad ik aan deze van Verkade te kopen. Wat ik ook pas sinds kort wist, dat Verkade met de chocoladeletters de stichting Het vergeten Kind steunt. 

Uit de moestuin: gehaakt cadeau

Pijnacker wederom met een primeur

Afgelopen jaar was Pijnacker al landelijk nieuws met de grootste gehaakte kerstboom. Dit jaar gaan jullie er vast weer van horen omdat dit jaar het grootste gehaakte cadeau in Pijnacker is te vinden. Het wordt vijf meter hoog, vijf meter breed en vijf meter diep. Met een prachtige strik eromheen en alles mooi uitgelicht. Wanneer je in de buurt bent, is het leuk hier even naar te komen kijken. En wat toevallig is, dit jaar is het goede doel wat hieraan verbonden is eveneens “Het vergeten kind”.

Kruidenolie uit de moestuin

Kruidenolie met producten uit de moestuin

Behalve lekker vind ik deze kruidenolie ook een erg mooi gezicht. Ik heb deze flesjes gevuld met olie, knoflook, Spaanse peper, rozemarijn en tijm. Alle kruiden uit mijn eigen moestuin. Hoe leuk!

Stippelen

Kerstactiviteiten?

Even onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen heb ik onder begeleiding van een goeroe op het gebied van stippelen twee avonden gepland om te stippelen op De Keulse Hei. Wat is stippelen? Met speciale verf maak je allerlei dessins op onder andere serviesgoed. Het schijnt een verslavende bezigheid te zijn. Ik ben benieuwd. Toen ik er even over ging googlen kwam ik erachter dat dit z.g. dotpainting (schilderen in stippen) een traditionele teken- en schildertechniek is van de Australische Aboriginals.

Verder kwam de term ploggen mij onlangs ter ore. Ik had er nog nooit van gehoord. Plogging combineert hardlopen met afval opruimen. De trend is overgekomen uit Zweden. Dit is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (pakken in het Zweeds) en ‘joggen’. Misschien een leuke activiteit in de kerstvakantie om ploggend de kerstkilo’s eraf te krijgen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Jeetje bezige bij wat een mooi verhaal weer. Wat ben je goed bezig zeg. Goed idee om juist in deze tijd de boer op te gaan met zo’n leuke pot lekkers van de Sint. Laat de boekingen maar komen. Ik heb je blog weer met veel plezier gelezen.

  2. De flesjes met olijfolie met producten uit de moestuin zijn zeker een aanrader. Heerlijk om bijvoorbeeld Je past een extra bite te geven.
    Dankjewel Ellen voor deze heerlijke olijfolie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*