Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo met sardientjes bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in […]
Lunch
Poke bowl met zalm en avocado
Als lunch is zo’n poke bowl met zalm en avocado een ware traktatie. En sinds ik de sesam dressing van Kewpie heb ontdekt moet ik me inhouden dit niet iedere dag te maken! Pokebowl Eten uit een kommetje is al een hele poos hip. Poke bowls of sushi bowls zie je […]
Aardappelomelet | de ideale ‘left-over lunch’
Als ik ’s avonds een restje aardappelen over heb ben ik stiekem altijd een beetje blij: morgen lekker een aardappelomelet voor de lunch! Restjes Sowieso is zo’n aardappelomelet – wat wel iets weg heeft van de Spaanse tortilla – ideaal om restjes in te verwerken. Want ook een restje vlees(waar), […]
Orzo caprese, een heerlijke maaltijd (pasta)salade!
Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo caprese bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de […]
Quesadilla met avocado en kaas – makkelijk, gezond en snel!
Het grootste voordeel van thuiswerken? Lekkere lunches kunnen maken. Geen geplette boterhammen uit je tas of die te dure salade van de Appie. Maar een lekkere quesadilla met avocado en kaas bijvoorbeeld! Niet alleen makkelijk, maar ook nog eens gezond en zo klaar! Gezonde quesadilla En zo’n warme lunch hoeft […]
Mini plaattaartje met cantharellen en ricotta
Nu ik voornamelijk vanuit huis werk, heb ik ’s middags veel meer tijd voor een lekkere lunch. Ik eet het liefste warm, een lekkere kop soep, omelet of lekkere mini plaattaartjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Zoals dit mini plaattaartje met cantharellen en ricotta. Cantharellen De cantharel wordt ook […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.





























































