Home » Bitterkoekjespudding
bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Als ik mijn man ergens blij mee kan maken, dat zijn het wel zelfgebakken koekjes of toetjes. Daarom was deze bitterkoekjespudding ook een schot in de roos. Een toetje gemaakt van zelfgebakken koekjes! De liefde gaat echt door de maag. 

Bitterkoekjes bakken

Natuurlijk kun je voor deze koekjes ook bitterkoekjes uit de winkel gebruiken. Maar zelf bakken is helemaal niet moeilijk en het geeft best een hoop voldoening om dit toetje ‘from scratch’ te maken. Daarbij komt dat bitterkoekjes maken echt een ontzettend eenvoudig recept is! Je hebt er maar een paar ingrediënten en ongeveer 15 minuten voor nodig.

bitterkoekjespudding

Pudding

De pudding zelf maken is iets ingewikkelder, maar stap voor stap prima te doen. Ik vind een grote pudding maken altijd wat spectaculairder, maar mijn puddingvorm was lek… Dus maakte ik maar kleine puddinkjes. Voor dit recept heb je een vorm van 1 liter nodig of 6 kleine van ca. 150 ml. Ik gebruik altijd deze kleine puddingvormen van Xenos, super handig dat je de bovenkant kunt openmaken zodat de pudding eenvoudig gestort kan worden.

Amarettini

Een grote bitterkoekjespudding kun je decoreren met stukjes bitterkoek. Deze kleintjes decoreerde ik met amarettini, van die harde Italiaanse kleine koekjes.

bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

De ideale combi van een toetje en een heerlijk koekje!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Mixer

Ingrediënten

  • 150 gram bitterkoekjes gekocht of zelfgebakken
  • 4 blaadjes gelatine
  • 275 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 70 gram suiker
  • 10 gram maizena
  • 2 eierdooiers
  • 300 ml slagroom
  • Extra: slagroom en bitterkoekjes voor decoratie

Aan de slag!

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
    4 blaadjes gelatine
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en breng dit samen met 200 ml van de melk in aan de kook in een pan.
    1 vanillestokje, 275 ml melk
  • Meng de rest van de melk (75 ml) met de suiker, maïzena en eidooiers in een (bij voorkeur glazen) maatbeker. Klop goed door. 
    70 gram suiker, 10 gram maizena, 2 eierdooiers
  • Giet al roerend de helft van de hete melk uit de pan in de maatbeker.  Roer goed door en giet et vervolgens weer terug in de pan bij de rest van de melk. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Snijd of scheur de bitterkoekjes in stukjes en voeg toe. Laat nog een paar minuten al roerend doorkoken en haal de pan daarna van het vuur.
    150 gram bitterkoekjes
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm (zet de pan eventueel in een bak met koud water en roer af ent toe door).
  • Klop de slagroom half stijf. Spatel de slagroom in twee gedeelten door de afgekoelde pudding. Giet in een puddingvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
    300 ml slagroom
  • Garneer de bitterkoekjespudding met slagroom en bitterkoekjes.
    Extra: slagroom en bitterkoekjes

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die twee eiwitten die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*