Hier in huis is iedereen dol op tiramisu. De originele versie met lange vingers en amaretto maak je het liefst ruimschoots van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. En is best een machtig dessert. Deze luchtige tiramisu mousse is niet alleen snel gemaakt, je kunt ‘m ook snel […]
Nagerecht
Luchtige aardbeienmousse
Zomerkoninkjes, zo worden onze Hollandse aardbeien ook wel genoemd. Hoewel je tegenwoordig het hele jaar door lekkere aardbeien uit de kas kunt krijgen, loopt het seizoen van de Hollandse aardbeien van april t/m december. Ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een beschuitje, of in deze heerlijk […]
Pina colada pannacotta
Voor de maandelijkse foodblogwap mocht ik dit keer koken van de blog van By Andréa Janssen. Medische redenen en een opruimactie in mijn keuken zorgden er samen voor dat ik uiteindelijk een pina colada pannacotta maakte! Foodblogswap Ik vind het altijd super leuk om iedere maand rond te neuzen op […]
Semifreddo van sinaasappel en Licor 43
Als kind at ik weleens ijs uit een echte halve sinaasappel of citroen, meestal in Italië. Geweldig vond ik dat. En tegenwoordig kun je ze ook kopen, vaak bij de groothandel. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Zoals deze heerlijke semifreddo van sinaasappel en licor43. Zonder ijsmachine en […]
Gingerbread lavacake
Vorig jaar stonden de lava cakejes op mijn blog de hele maand december in de top 3 van best bekeken recepten. Zo leuk als je bedenkt hoeveel mensen er wellicht lavacake aten op 1e kerstdag! Dit jaar maakte ik een heerlijke kerstvariant: gingerbread lavacake, met de kruiden van de beroemde […]
Zelf vanillevla maken (+ variatietips!)
Zelf vanillevla maken is helemaal niet moeilijk en leuk om te doen. En heb je eenmaal vanillevla gemaakt, dan kun je ook eenvoudig gaan variëren! Vanillevla Dit recept is goed voor een ruime liter vanillevla. Gebruik verse vanille (van een stokje dus) en geen vanille-essence. Je proeft echt het verschil! […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

























































