Sinds ik de tartelettes van Petit Gâteau heb ontdekt bak ik bijna alleen nog maar kleine taartjes. Ideaal qua formaat en de perfecte basis om mee te variëren. Petit Gâteau komt nu met een nieuw kookboek voor alle liefhebbers van hartig: kleine hartige taartjes! Kleine hartige taartjes In dit kookboek […]
Nieuwste berichten
Geschiedenis van beroemde gerechten #30: gourmet en fondue
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie een populair ’tijdverdrijf’ tijdens de feestdagen: gourmet en fondue Geschiedenis van beroemde […]
Shakshuka met kikkererwten en zoete aardappel
Door gastblogger Anne-Marie Blok – Shakshuka stond al lang op mijn food to make bucketlist. Als ik het ergens op een menukaart zie staan kies ik het vaak; ik ben dol op dit hartige en kruidige gerecht met ei. En wie mij een beetje kent weet dat ik groot fan […]
Vegetarische shoarma van oesterzwammen
In de nationale week zonder vlees mag dit heerlijke recept voor vegetarische shoarma van oesterzwammen niet ontbreken. Diervriendelijk comfortfood, wat wil je nog meer?! Week zonder vlees De nationale week zonder vlees vindt plaats van 9-15 maart 2020 en is een initiatief van Isabel Boerdam van De hippe vegetariër. Omdat […]
Zelf oesterzwammen kweken
Op uitnodiging van Mariëtte (Overetengesproken) mocht ik in januari een workshop doen bij Rotterzwam. Zelf oesterzwammen kweken, hoe cool is dat! Ik vertel je er alles over. Rotterzwam Rotterzwam, gelegen in – je raad het al – Rotterdam, gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer […]
Kakkerlakjes, boekjes om te versturen!
Ik ben fan van echte post! Met een kaartje, een doosje brownies of handgemaakte marshmallows laat je iemand écht weten dat je aan hem of haar denkt. Daar kan geen appje tegen op! En nu zijn er de te leuke kakkerlakjes, boekjes om te versturen! Kakkerlakjes? Ik haat kakkerlakken! Sinds […]