Dessert, nagerecht, toetje. Allemaal namen voor een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Vind ik althans! ‘Life is short, eat dessert first’ is mijn motto. Wist je dat het woord ‘toetje’ in Nederland pas populair is geworden na 1973 en haar populariteit grotendeels te danken heeft aan Mona? Voor die tijd […]
Nieuwste berichten
Gin-tonic taart met lemoncurd en gekonfijte citroen
Omdat mijn zoon Kevin graag een gin-tonic drinkt, wilde ik graag voor zijn 25ste verjaardag een gin-tonic taart maken. Eigenlijk hou ik zelf niet zo van gin en ook niet van tonic. Maar ik ben wel dol op lemoncurd dus…..ik dacht misschien vind ik een gin-tonic taart met lemoncurd wel […]
Betaalbaar culinair genieten bij Villa La Ruche
Als het uit eten gaan in de betere restaurants je hobby is, dan is het fijn dat er initiatieven zoals Social Deal bestaan. Want mijn portemonnee staat zo’n fijne maar kostbare hobby helaas niet altijd toe. Eén van de restaurants die al een poosje op mijn (te lange) verlanglijstje stond […]
Lunchen in RIJKS: schilderijtjes op je bord (+ recept!)
Voor de lancering van de Bio10daagse (14 t/m 23 september) was ik uitgenodigd voor een bezoek aan het Rijksmuseum en een lunch in restaurant RIJKS ®. Een restaurant met Michelinster, dus weer een puntje dat ik van mijn fifty before fifty bucketlist af kan strepen! En ik mag het recept […]
Review restaurant Phuket Scheveningen
Omdat Peter en ik elkaar in Thailand hebben leren kennen, moesten we op onze bruiloft natuurlijk Thais gaan eten met alle gasten. Dat deden we toentertijd bij restaurant Phuket Scheveningen, mooi gelegen in de haven. We trouwden immers in het Kurhaus hotel, dus lekker dichtbij. Onlangs is de kaart van […]
Caesar pastasalade met zelfgebakken croutons
De wereldberoemde Caesarsalade dankt haar naam niet aan Julius Caesar maar aan de Italiaans-Amerikaanse chefkok Caesar Cardini. De salade is per ongeluk ontstaan, toen de kok op een druk moment een snelle salade creëerde met wat die dag toevallig voorradig was. Toen de klanten terugkwamen voor deze lekkere salade wist […]