Zodra in Nederland het zonnetje een beetje begint te schijnen, meestal zo vanaf april, ruik je het al……de opening van het BBQ-seizoen is begonnen. En waar barbecueën vroeger iets was van een worstje en verkoolde saté, is outdoor cooking tegenwoordig trendy, serious business en vooral ook behoorlijk culinair geworden! Welkom […]
Nieuwste berichten
Orecchiette pasta met makreel en rucola
Onlangs kreeg ik een heuse foodybox toegestuurd met de nieuwste producten van diverse producenten. Ik liep meteen over van de inspiratie en ‘viste’ voor het avondeten direct de gerookte makreel en de orecchiette pasta van Grand’Italia uit de box. Wat we aten? Een heerlijke orecchiette pasta met makreel en rucola! […]
Nostalgie en eten: Out mijn keuken
Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat […]
My happy life april 2017
Terwijl je dit leest zitten we op de boot van Hoek van Holland naar Harwich of bevinden we ons – aan de linkerkant van de weg (!) – op weg naar The Cotswolds voor een mini-vakantie van 6 dagen. Een heerlijke manier om een wederom fijne maand af te sluiten. April […]
Verras je moeder met een écht leuk moederdagcadeau!
Chocolade, bloemen, doucheschuim en okay, een ontbijtje op bed. Een moederdagcadeau moet toch origineler kunnen. Het is je moeder, de liefste, mooiste en aardigste vrouw van de wereld! Op deze ene dag in het jaar (dit jaar overigens op 14 mei, zet het in je agenda!) heb je de kans om […]
Review: Het kroketloket
Culi stad Den Haag is sinds januari dit jaar weer een hotspot rijker: Het Kroketloket. Amsterdam heeft dan misschien wel de hippe The Avocado Show maar wij hebben een heus Kroketloket! En waar je vooral jonge meiden, hipsters en fit girls blij maakt met een avocadoburger of smoothie, wordt toch […]