Home » My happy life april 2017
Foodpost april

My happy life april 2017

Terwijl je dit leest zitten we op de boot van Hoek van Holland naar Harwich of bevinden we ons – aan de linkerkant van de weg (!) – op weg naar The Cotswolds voor een mini-vakantie van 6 dagen. Een heerlijke manier om  een wederom fijne maand af te sluiten. April was druk, maar wel voornamelijk gevuld met leuke dingen! Kijk je mee naar my happy life april 2017?

sashimi bij Sui Sha Ya

Naar de middelbare school!

De maand begon goed voor Bodhi met het nieuws dat hij is toegelaten op de middelbare school van zijn keuze (Wellant college Madestein). En dat niet alleen: uit de vele inzendingen bleek zijn motivatiebrief doorslaggevend om geplaatst te worden op één van de twaalf plekken in de speciale kookklas. Trotse mama! Om het te vieren gingen we – op verzoek van Bodhi – Japans eten bij Sui Sha Ya in Scheveningen. Favoriet bij ons alle drie, zo’n avondje entertainment en heerlijk eten aan de grillplaat. Na afloop deden we nog een rondje boulevard. We wilden graag in het reuzenrad maar die bleek om 10 uur net te gaan sluiten. Staat dus nog op ons to do lijstje!

Reuzenrad Scheveningen

Obesitas kliniek

Op 4 april had ik mijn laatste groepssessie bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Vanaf nu begint het nazorgtraject van 3 jaar. In deze afsluitende sessie kregen we een mooi bronzen beeldje. Ook mocht ik een vest gevuld met lood (30 kilo) en twee gewichten van elk 10 kilo tillen en op een stepbankje stappen om te ervaren hoe het ook al weer was, meer dan 50 kilo geleden. Het zweet brak me uit en ik zakte haast door mijn knieën. Een vreemde maar mooie ervaring!

NOK 50 kilo

Events

In april begint het hoogseizoen wat events betreft. Ik kan helaas niet op alle uitnodigingen ja zeggen maar natuurlijk probeer ik wel de krenten uit de pap te pikken. Dus zeg ik nee tegen de opening van het aspergeseizoen (want die lust ik dus niet) maar ja tegen B-day, de start van het bbq-seizoen! En om het nog leuker te maken combineerde ik dit met een dagje winkelen in Haarlem met vriendin Evita.

Ik was dit jaar voor het eerst aanwezig op de culiperslunch. Een hele eer om rond te lopen tussen grootheden als Janny van der Heijden en Karin Luiten. Ik ben culi pers! Een geweldig event en een goodiebag die zo zwaar was dat ik na twee treinen en een tram gewoon een blauwe plek op mijn onderarm had. Binnenkort een artikel met alle noviteiten die ik daar gezien heb!

Goodiebag culiperslunch

Ook ging ik naar de Lifestyle Lab van een pr bureau in Amsterdam. Het leukste van dit soort dagen? De ontmoetingen met andere bloggers, het bijkletsen en tips uitwisselen. Je bent toch een soort collega’s, althans zo voel ik dat. Ook dit keer was het weer reuzegezellig met o.a. Esther (Out mijn keuken), Eef (Eefkooktzo), Heidi (Fabulousfeelingblog) en Marguerita (Marstyle)

En wist je dat ik zelf ook een event aan het organiseren ben? Op 19 mei organiseer ik een foodbloggerstour langs de leukste en lekkerste adresjes in Den Haag voor een groep van 15 foodbloggers. Super spannend en leerzaam. Je leest er natuurlijk meer over in mei.

Paasontbijt 2017

Pasen

Ik vind het altijd wel gezellig om mijn huis een beetje in Paas sfeer te brengen. Gewoon met wat accessoires, snoepgoed en paastakken. Het waren heerlijk en relaxte dagen. Op goede vrijdag kwam vriendin Evita eten met haar man en maakte ik o.a. Thom Kha Kai en Massaman curry. Zaterdag en zondag waren heerlijke luie dagen (lezen, Netflix, paasontbijt) en maandag zijn we nog even naar de stad gegaan. Een proeverijtje genomen bij het Kroket Loket en naar de film Ghost in the Shell in de bioscoop geweest. We wilden eigenlijk na afloop nog uit eten gaan maar Bodhi en ik hadden ons zo zwaar vergrepen aan de zoute popcorn dat we echt nergens trek meer in hadden. Een klein rondje KFC is het geworden 🙂

Foodybox Pasen

Foodpost

De postbode belde weer gezellig vaak aan deze maand! Voor de foodybox Pasen, bomvol lekkernijen zoals een heerlijke makreel en truffelkaas! Voor de spannende thriller ‘De Droogte’. Zo leuk om ook nu ook meer dan alleen eten te kunnen reviewen. Ik ben een echte leesfanaat, lees minimaal een boek in de week.

Foodpost april

En voor nog veel meer! Soms denk ik, waar laat ik al die spullen? Third world problems, ik weet het…..Ik deel echter ook veel met familie, vrienden en collega’s. Zoals je hierboven kunt zien was het heel divers, van gourmet lollies tot een kookboek met Middeleeuwse recepten. En van een limited edition schrift tot honing en reinigingsmelk met honing en een Wilkinson scheermesje (jee, mijn eerste beautyproducten!). Van een aantal producten zul je hier binnenkort reviews terugvinden.

Vrije dagen

Het weer liet ons tijdens de vrije dagen wel een beetje in de steek hè. Wij laten ons echter niet kennen, dikke jas en gaan. Zo was het heerlijk rustig in Avifauna, waar de maki’s het blijkbaar zo koud hadden dat ze een stapel maki’s vormden om zich warm te houden. Kijk nou wat schattig. Ook altijd een succes: het voeren van de lori’s.

AvifaunaWe gingen naar het Louwman museum (auto’s) waar we hele lekkere flammkuchen aten (waarheen we ook gaan, er wordt altijd gegeten!). Uit eten deden we deze maand maar 1x bij een nieuw restaurant (omdat Bodhi zo graag naar de Japanner wilde). We kozen dit keer voor Italiaans, en aten bij Di Sopra aan de 2e binnenhaven in Scheveningen. Leuke tent, prachtig uitzicht en vriendelijke bediening. Het eten was okay, niets bijzonders maar zeker niet slecht. Vast heel gezellig ook als je in de zomer buiten op het terras kun eten!

Mei belooft weer een drukke maand te worden. Met twee verjaardagen (van Bodhi en mijzelf), een aantal leuke events (waaronder mijn eigen foodbloggerstour!) maar gelukkig ook nog wat vrije dagen. En hopelijk wat meer zon!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Karin van Dam

    Hoi Anne-Marie ik heb weer genoten van je leuke verhaal. Wat een gewicht hij 50 kilo wat mag jij trots zijn op jezelf en wat maak je toch een leuke en bijzondere dingen mee. Heel fijne dagen en Engeland met z’n drietjes geniet er van.

  2. Blijft leuk zo’n kijkje in je leven en ik vond het ook erg gezellig om jou weer te zien deze maand. Volgende maand weer, leuk 😀 Zin in de foodtour door het voor mij nog redelijk onbekende Den Haag!

  3. Leuk om te lezen en ook om je weer gezien te hebben (Lifestyle Lab). Helaas niet echt gesproken, maar dat komt in de toekomst wellicht wel weer een keer. Geniet van je vakantie!

  4. Leuk om te lezen Anne- Marie en wat super dat Bodhi is aangenomen op de middelbare school waar hij zo graag heen wilde gaan!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*