Home » Wandelroutes op La Palma: 3x mooi en toegankelijk

Wandelroutes op La Palma: 3x mooi en toegankelijk

Wij brengen er graag onze kerstvakanties door: het Canarisch eiland La Palma. Het is er altijd lekker weer, de natuur is prachtig en het eten betaalbaar en goed. Naast ontspannen en uit eten gaan kun je hier ook heerlijk wandelen. We hebben al heel wat wandelroutes gemaakt, vandaag deel ik drie mooie wandelroutes op La Palma van minder dan twee uur.

wandelroutes op La Palma

Wandelroute 1 Van Las Tricias naar Buracas

Deze wandeltocht van ca. twee uur leidt je via prachtige tuinen en indrukwekkende drakenbloedbomen naar de grotten (cuevas) van Buracas met interessante rotstekeningen. Ondertussen heb je steeds een prachtig uitzicht op de zee.

Vertrek vanaf de kerk in Las Tricias langs de betonnen weg omlaag. Volg de rood-witte bewegwijzering GR 130. Met een beetje geluk kom je onderweg lokale bevolking tegen die heerlijke gesuikerde amandelen verkoopt.

wandelroutes op La Palma

Wandelroute 2 naar Playa de la Veta

Deze route van ongeveer 1 uur en 10 minuten leidt je naar je eigen privéstrand. Vertrek vanuit Tijarafe. Rijdt vanuit het centrum richting Puntagorda en sla links af de Calle Acceso al Colegio in. Na 1,6 km. rechts langs het watergebouw en het waterkanaal en na nogeens 1,6 km links de smalle steile weg af naar de Playa de la Veta. Hier kun je de auto parkeren.

De wandeling leidt door een 30 meter lange tunnel (met lichtschakelaar) via een goed toegaanbaar pad naar het idyllische strand en enkele vakantiehuisjes en vissersbootjes.

must see op la Palma: Caldera

Wandelroute 3 La Cumbrecita

Boven bij het parkeerterrein van La Cumbrecita (zie mijn andere artikel over de mogelijkheden voor toegang tot dit nationale park) vertrekt een aangename wandeling van ca. 1 uur en 15 minuten waarbij je een mooi overzicht krijgt van de indrukwekkende afmeting van de caldera. Vanaf het parkeerterrein wandel je rechtsaf naar de Mirador de Los Roques. Vervolg je weg richting de Mirador de las Chozas en vanaf daar weer terug naar de parkeerplaats (route is een rondweg).

wandelstokken

Goede voorbereiding

Bovenstaande wandelingen zijn geen complexe of langdurige wandelingen. Evengoed is het aan te raden altijd goed voorbereid op pad te gaan. Dat betekent dat je voorziet in een jas of vest (het weer kan altijd omslaan) en dat je water en wat eten (mueslirepen, noten, fruit) meeneemt. Ook maak ik graag gebruik van wandelstokken. Deze Leki wandelstokken van Outdoorsupply zijn volledig inschuifbaar en handig om mee te nemen.

Er zijn ontelbaar veel wandelroutes op La Palma, er zijn dan ook vele kaarten en gidsjes te koop voor als je je aan langere en moeilijkere tochten wil wagen.


Deze blogpost is tot stand gekomen door een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*