Home » My happy life september 2019
Foodbloggerstour Den Haag

My happy life september 2019

Hoewel ik dol ben op de zomer, kan ik de charmes van de herfst zeker ook waarderen. De prachtig gekleurde bomen, onverwacht mooie dagen, lekker thuis met een glas wijn tijdens een onweersbui. Maar wat ik vooral lekker vind is het eten wat bij dit seizoen hoort. Ik heb gewoon echt weer zin in stoofschotels, wild, paddenstoelen, vijgen, noten en meer van al dat heerlijke comfort food! September voelt ook altijd een beetje als een nieuw begin, net zoals januari. Vaak maken mensen (ik in ieder geval wel) in de zomer allerlei goede voornemens voor het nieuwe ‘school’jaar. Kijk je mee hoe my happy life september 2019 is verlopen?

Foodbloggerstour Den Haag 2019

My happy life september 2019

Een van mijn goede voornemens begon meteen op 1 september: ik ben begonnen in een nieuwe baan. Weliswaar bij dezelfde werkgever (De Haagse Hogeschool) maar op een hele andere plek, met nieuwe collega’s en nieuwe werkzaamheden. Spannend maar leuk!

My happy life september 2019

We brachten weer eens een bezoekje aan mijn schoonfamilie in Drenthe, wat een mooie gelegenheid was de Kippiepan eens uit te proberen. Ik kan je vertellen: dat viel goed in de smaak!

Met mijn gezondheid gaat het nog steeds niet goed helaas. Gelukkig neemt mijn huisarts dit wel serieus en zijn er weer diverse nieuwe onderzoeken gepland. Het is gewoon zo vervelend om niet te weten waar je klachten vandaan komen! Ook merk ik dat ik nu toch echt in de overgang aan het komen ben. Super stom onderwerp natuurlijk maar misschien voor sommige ook herkenbaar? Vooral het nachtzweten en het feit dat ik best wel vergeetachtig word vind ik erg vervelend.

Al die klachten en klachtjes zijn natuurlijk niets in vergelijking met het verdriet en de pijn van mijn lieve vriendin, van wie de echtgenoot deze zomer – tijdens een vakantie in Spanje – is overleden. Ik zou zo graag een stukje van haar pijn willen overnemen, maar meer dan een knuffel en een luisterend oor kan ik helaas niet bieden.

My happy life september 2019

We hadden deze maand ook nog een gezellig logeetje. Kanariepietje Dinkie van de buren mocht anderhalf week lang terugfluiten naar onze andere twee schreeuwlelijkerds (agapornissen of dwergpapagaaitjes).

La Lanterna

Er was tijd voor gezelligheid en lekker eten tijdens etentjes bij onze favoriete Italiaan (La Lanterna), bij de pannenkoekenboerderij in Leidschendam en bij de verjaardag van mijn moeder. Omdat ze geen zin meer heeft in ‘gedoe’ in huis viert zij dat gezellig in een restaurant, met heerlijke hapjes en een wijntje!

La Salle

Ook ging ik nog uit eten bij La Salle met collega/vriendin Brigit, en konden we zelfs lekker buiten zitten.

We boeken een vakantie naar Madeira (vertrek op oudejaarsdag). Een volgende vakantie is altijd zo’n heerlijk vooruitzicht! En ik boekte de trein plus hotel in Essen (Duitsland) voor het jaarlijkse kerstshoptripje met mijn moeder. Nu al zin in!

My happy life september 2019

Blogevents

Op bloggebied stromen de uitnodigingen binnen. Toch zeg ik op de meeste nee, omdat mijn nieuwe baan nu even te veel energie kost. Maar natuurlijk zei ik ook weleens ja. Op de kookworkshop die Rotterdamfood en Spicetrip organiseerden in Rotterdam bij de kookstudio van Belle. Inclusief een bezoek aan de fantastische markt op het Afrikaanderplein. We maakten heerlijke gerechten klaar uit de Mexicaanse, Indiase en Surinaamse keuken. En aten daarna natuurlijk alles op. Een hele gezellige middag in een hele mooie kookstudio waar ik zeker nog wel een keer een workshop ga doen.

My happy life september 2019

Ik vierde de opening mee van Gallery61 en in ditzelfde restaurant begon anderhalve week later ook de jaarlijkse foodbloggerstour Den Haag (nummer 3 alweer!) die Marjolein (Foodieshavearrived) en ik organiseren. Een tocht met twintig foodbloggers langs dé acht hotspots du moment in Den Haag.

Foodbloggerstour Den Haag

Wat een gezelligheid! Een uitgebreid verslag volgt uiteraard.

International masterchef

Ik mocht een avond jureren bij International Masterchef Den Haag. Deze kookwedstrijd op De Haagse Hogeschool is onderdeel van een introductieprogramma voor zo’n 100 internationale eerstejaarsstudenten. Super leuk om te zien hoe ze aan de slag gaan met ‘Hollandse’ ingrediënten als haring, bietjes, pannenkoekenmix, rookworst en aardappelen. Het winnende gerecht was een roze bietenpannenkoek met een saus van gepureerde haring en crème fraiche. Super lekker!

South African Foodfestival

Ik was uitgenodigd voor het South African Foodfestival in het Crown3 Plaza Promenade hotel. Iedere maand staat er in heb Brut International Flavours restaurant een andere keuken centraal. Voor de gelegenheid was chef Abigail Mbalo ingevlogen uit Zuid-Afrika. Zij heeft meegedaan aan Masterchef Zuid-Afrika en heeft een eigen township-restaurant. Samen met chef Sido de Brabander maakte ze voor ons een fantastisch authentiek diner. Ik heb genoten!

Aspire

En als afsluiter van de maand mochten we op vrijdagmiddag komen ‘borrelen’ bij Bloggers & Brands met healthy hapjes en de gezonde energydrinks van Aspire. Mijn absolute favoriet is de mango-lemon.

Vegetarische bacon

Blogpost

De postbode wist ons huis weer goed te vinden. Met de nieuwe fairtrade chocolade van Lidl (maar liefst twee keer, dus ik verlootte een pakket via Facebook). Een Ketel One Vodka pakket om bloody mary’s te maken. En met Lima raw bars en wafels, een gazpacho borrel set, Delicious bakmagazine, vegetarische bacon en Grozette kaas.

alvalle

Ook waren er stapels mooie kookboeken (reviews volgen) en mocht ik op Instagram zelfs een fiets weggeven!

My happy life oktober 2018

My happy life oktober 2019

Voor oktober staan er weer leuke dingen op de planning. Zo introduceer ik binnenkort een nieuwe vega gastblogger (want vega is hip en zij kookt ook nog eens fantastisch!) en ben ik uitgenodigd voor de opening van de Foodhallen in Den Haag en voor een vurige lunch met Tabasco. Natuurlijk is het ook herfstvakantie, en zijn Bodhi en ik van plan om weer eens samen een dagje Amsterdam (sushi van de lopende band!) te doen. Maar ik hoop ook op gezellige rustige avonden waarbij het buiten keihard regent en we binnen genieten van stoofschotels. Fijne oktober iedereen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een super leuk verslag weer en leuke foto’s. Altijd heerlijk om te lezen wat jij allemaal meemaakt. Ik hoop dat het snel wat beter gaat met je gezondheid. Ik weet wat het is om onduidelijkheid te hebben over je klachten. Liefs Karin

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*