Home » Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan een spontane en gezellige borrel of diner. Om mijn 80+ schoonouders een beetje te ontlasten zorgde ik dit keer voor het eten. Makkelijk en lekker met de Kippiepan!

kip uit de kippiepan

Borrelen of dineren met de Kippiepan

Het concept van de Kippiepan is heel eenvoudig. Je haalt bij één van de meer dan vijftig winkels een pan met inhoud op. Die inhoud kan variëren van kippenkluifjes tot sateetjes of gemengde snacks, in verschillende formaten. Voor de pan betaal je 15 euro borg, die krijg je weer terug na inlevering. De inhoud van de Kippiepan – een aluminiumschaal met plastic deksel – bewaar je tot gebruik in de koelkast (enkele dagen). De Kippiepan is een pan die aangesloten kan worden op netstroom om de inhoud op te warmen voor het eten of de borrel begint. Dat duurt zo’n 30 minuten.

Borrelpan XL

Ik koos voor de snackpan XL. Met kipborrelhapjes voor 10 personen ( 9 hapjes p.p.). Met daarin: kipgehaktballetjes (gemarineerd met ketjap), mini kipsatéstokjes, hotwings, Indische wings en naturel gekruide kippenpootjes. Voor ieder wat wils dus! De hapjes zijn in principe al gegaard en hoeven alleen nog goed doorverwarmd te worden. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe even de inhoud om te scheppen/door te roeren. Easy peasy dus

kippiepan

Buffet

Omdat ik had aangeboden het avondeten te verzorgen maakte ik dit buffetje af met een pastasalade, stokbrood en verse kruidenboter en aioli. Die kon ik mooi klaarmaken in de tijd dat de kiphapjes opwarmden. De pan was binnen een mum van tijd leeg, niet te geloven! Een heerlijk en makkelijke manier om gezellig met familie of vrienden te borrelen of eten. Zorg alleen wel voor voldoende servetjes…

kippiepan

Kippiepan

Kippie grill- en maaltijden winkels vindt je vooral in het westen van het land, met enkele uitschieters naar andere delen van het land. Je bestelt de Kippiepan eenvoudig online en haalt ‘m af in de winkel van jouw keuze. Mijn schoonmoeder vroeg al of ik volgende keer weer zo’n lekkere pan vol kip wilde meenemen!

Kippiepan kopen?

Bij iedere Kippiepan wordt 15 euro borg gerekend. Bij het inleveren van de pan krijg je dit bedrag weer terug. Je kunt er ook voor kiezen om de pan te houden en een volgende keer enkel de inhoud te bestellen. 

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Super leuk voor tijdens een feestje!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*