Home » Zomers dagje uit: Plaswijckpark
zomers dagje uit Plaswijckpark

Zomers dagje uit: Plaswijckpark

Pretparken zijn vooral leuk als je kinderen wat groter zijn. Kleine kinderen doe je vaak meer plezier met een speeltuin. Ergens daartussenin zit Plaswijckpark in Rotterdam, dat zowel een mini pretpark als een speeltuin ineen is. Plus een kleine dierentuin en een verkeers- en waterpark, dus meer dan genoeg vermaak voor een zomers dagje uit!

Zomers dagje uit: Plaswijckpark

Toen Bodhi nog klein was kwamen we er regelmatig. En het verbaasde mij altijd dat maar zo weinig mensen het eigenlijk kennen, zelfs zij die in de Randstad wonen: Plaswijckpark in Rotterdam. Toch bestaat Plaswijckpark in 2018 alweer 95 jaar! Ze noemen zichzelf ‘de speeltuin voor het hele gezin’ maar het is zoveel meer dan dat! Het park kent drie ‘wijcken’: speelwijck, dierenwijck en wandelwijck.

Speelwijck

Bij mooi weer is je kind waarschijnlijk niet weg te slaan uit de havenspeeltuin. Met een veilige kniehoogte aan water worden ze gegarandeerd zeiknat en hebben ze ongelofelijk veel waterpret. Slecht weer? Dan is er een binnenspeeltuin (het huis in de heuvel) en een theater.

zomers dagje uit Plaswijckpark

Bodhi was meestal niet weg te slaan in de verkeerstuin, waar je met skelters kunt rondrijden en waar stoplichten, rotonde, spoorwegovergang en benzinepomp staan.  Je kunt verder nog waterfietsen, in de kangaroetsjj of spelen in de speeltuin of –fort. Tip: neem op een mooie dag zwemkleding, een handdoek en zonnebrandcreme mee!

Zomers dagje uit Plaswijckpark

Dierenwijck

Dierenwijck is een heuse mini dierentuin, met apen, lama’s, wallabies en stokstaartjes. Maar ook een kinderboerderij (aai-land) waar je lekker kunt knuffelen! Er is een uilenburcht, een klimhooischuur en ze hebben zelfs otters!

zomers dagje uit Plaswijckpark

Wandelwijck

Wandelwijck is de beste plek om even te relaxen. Op de Picknickweide kun je languit in het gras liggen en lekker picknicken. In het Rosarium is een rozentuin waar je meer dan 40 soorten rozen kunt ontdekken. En in de Engelse Tuin vind je allerlei fonteinen. Ga mee met de rondvaartboot of het boemeltreintje voor een rondtour door het park.

zomers dagje uit Plaswijckpark

Toegang

Tot twee jaar is Plaswijckpark gratis. Daarboven betaalt iedereen dezelfde prijs: € 12,25. Alleen opa en oma (65+) betalen minder:€ 8,25 En dat is niet veel geld voor zo’n leuk dagje uit! Eten en drinken kan en mag je zelf meenemen, maar is er ook een goed en redelijk betaalbaar restaurant. Parkeren is overigens ook gratis, scheelt toch weer!

zomers dagje uit Plaswijckpark

 

Plaswijckpark
Ringdijk 20
Rotterdam

Nog meer tips voor een zomers dagje uit? Denk ook eens aan Vogelpark Avifauna! Of ga met je kinderen naar het museum, dat is vaak leuker dan je denkt!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Wini Schuster

    Wat een schattige kleine Bodhi.

  2. Awwww wat leuk dit! Mijn oma heeft me toen ik klein was meegenomen naar Plaswijck. Ook al herinner ik me er echt heel weinig van, dit park heeft altijd een warm plekje in mijn hart <3

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*