Home » Lunch with a view in restaurant Alpinn
Alpinn

Lunch with a view in restaurant Alpinn

De Dolomieten in Zuid-Tirol (Italië) zijn magisch mooi. En als je dan ook nog eens fantastisch kunt eten met uitzicht op deze bergen, dan heb je toch wel een unieke belevenis te pakken. Ben je in de gelegenheid, pak dan zeker de kabelbaan en ga voor een lunch with a view in restaurant Alpinn.

Kronplatz met restaurant Alpinn

Restaurant Alpinn

De Italiaanse Dolomieten hebben niet voor niets de status van Unesco Werelderfgoed. Kronplatz (of Plan de Corones in het Italiaans, de hele regio is tweetalig) is een regio waar zowel in de winter als in de zomer veel te beleven is. Neem op een zonnige dag de kabelbaan bij de Furkelpass (passo Furcia) omhoog. Of loop – als je fit genoeg bent – in ca. 1,5 uur naar boven. Vanaf daar (op 2275 meter hoog!) heb je niet alleen een prachtig en wijds uitzicht over de bergen, maar kun je ook twee mooie musea bezoeken en lunchen in Alpinn, het mooiste restaurant van Zuid-Tirol!

Antipasto

Cook the mountain

Alpinn is het restaurant van Norbert Niederkofler, een 3-sterren Michelinchef. Hier wordt gekookt volgens zijn filosofie ‘Cook the Mountain’: door duurzaam, regionaal en naar het seizoen te koken en te eten. Met onvoorwaardelijk respect voor de natuur en de kwaliteit van grondstoffen. Producten worden afgenomen van kleine zelfstandige lokale ondernemers en er wordt zo min mogelijk voedsel verspild. Ik schreef eerder een artikel over zijn kookboek en filosofie. 

Interieur Alpinn

Inrichting Alpinn

Doordat het gehele restaurant van glas is gemaakt en boven het dal zweeft, heb je rondom een fantastisch uitzicht. Designer Martino Gamper heeft met de keuze voor het interieur gezorgd voor de uitstraling van een gezellige huiskamer. Het restaurant is alleen geopend voor de lunch (de kabelbaan gaat tot 17.00 uur omhoog) maar is ook – samen met de opening van de kabelbaan – te reserveren voor bijzondere gelegenheden en evenementen.

Once upon a time there was a trout

Überraschungsmenü

Na een heerlijk aperitief besloten wij te kiezen voor het verrassingsmenu (€ 58,00): twee antipasti, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. We kregen o.a. heerlijke groentes met kombucha en het signatuur gerecht van chef Niederkofler: once upon a time there was trout. Een zogenaamde ‘deconstructed’ forel waarbij de vis was gemalen tot tartaar, bestrooid met de viseitjes en gedecoreerd met gebakken huid. Erg smakelijk!

orzotto

Het voorgerecht was mijn favoriet: orzotto (grote orzo pasta) van lokaal meel, met knapperig spek, snijbiet en geitenkaas.

hoofdgerecht Alpinn

Het hoofdgerecht was gerookte en gelakte runderborst met cantharellen en puree. Bij de gerechten kreeg ik steeds een heerlijk passende wijn geserveerd (Peter moest rijden dus die hield het bij water). Zuid-Tirol staat bekend om zijn vele appelboomgaarden, dus het dessert was spot on: een trio van appel met appeltaart, appelschuim en appelsorbetijs. 

Alpinn

Voor meer informatie over de prachtige regio Zuid-Tirol kun je een kijkje nemen op de Nederlandse website 

Bewaar dit restaurant op Pinterest:

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*