Home » Tover-ijs van Van Gilse – een review

Tover-ijs van Van Gilse – een review

Afgelopen zomer (2014) geïntroduceerd in de supermarkt: Tover-ijs van Van Gilse. Waarmee je dus zonder ijsmachine in een handomdraai ijs kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is melk, een pak tover-ijs en een mixer. En allerlei lekkers om het ijs op smaak te brengen. Normaal gesproken moet je zelfgemaakt ijs ieder half uur met een vork doorroeren, en dat zo’n 8 uur lang. Dit ijs kun je na bereiding in de vriezer doen en na 5 tot 8 uur heb je roomijs.

 
Tover-ijs van Van Gilse

Tover-ijs in de test

Het grootste voordeel is dat je kunt experimenteren met ingrediënten. Ik gebruikte voor de test een restje frambozen (van de blondies) en een paar eetlepels frambozenjam. Maar je kunt er natuurlijk ook koekkruimels, noten, chocolade of likeur aan toevoegen. Nadeel is de prijs. Een pak Tover-ijs kost 1,95. En dan heb je de toevoegingen nog niet meegerekend. Van een pak maak je ongeveer een liter ijs.
 

Hoe maak je het?

Meng 350 ml melk met het pak tover-ijs poeder in een grote hoge kom en mix het mengsel met een mixer gedurende 1 minuut op de laagste stand. Mix het mengsel vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een romig geheel. Gebruik in ieder geval een grotere kom dan ik had gebruikt, bij mij kwam het ijs er bijna overheen! Voeg ingrediënten ( chocolade snippers, gehakte hazelnoten, jam toe). Vries het mengsel vervolgens in een diepvriesgeschikte bak gedurende 5-8 uur bij -18°C in.
Room en frambozen

Tover-ijs – het resultaat

 

Na zo’n zeven uur in de vriezer was dit het resultaat (ik had twee bakken gevuld) Hoe smaakte het?

Zelfgemaakt ijs

 

Niet slecht! Helemaal niet slecht! Ik kreeg ook spontaan zin in combinaties als amaretto met geschaafde amandelen of pepermunt/chocolade (after eight ijs). Zeker het proberen waard dus. 
 
Ook zelf ijs maken? Dit ijs maak je ook zonder ijsmachine!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*