Home » Blondie brownies met frambozen

Blondie brownies met frambozen

Omdat ik wat te vieren had besloot ik mijn gezin te verwennen met een lekkere zoete traktatie: blondie-brownies met frambozen. Wanneer je brownies bakt met witte in plaats van donkere chocolade heten ze dus blondies. De smaak is prima, al moet ik zeggen dat ik persoonlijk witte chocolade vooral heel zoet vind smaken en niet zozeer naar chocolade. Maar het frisse van de frambozen doet het goed met het zoet.
Blondie-brownies met frambozen

Diepvries frambozen

Wanneer ik bak met frambozen gebruik ik meestal (ontdooide) diepvries frambozen. Die zijn namelijk 1) het hele jaar door verkrijgbaar en 2) veel goedkoper dan verse. En als je ze in een baksel verwerkt maakt het niet zo uit dat de ontdooide frambozen niet helemaal mooi meer zijn. Zolang ze maar smaken! Fan van frambozen? Maak dan eens deze lekkere luchtige frambozenmousse.

Blondie brownies met frambozen

Wat heb je nodig:
    • 4 eieren
    • 150 gram kristalsuiker
    • 200 gram witte chocolade
    • 200 gram boter
    • 130 gram bloem
    • 2 snufjes zout
    • 200 gram frambozen (vers of diepvries)
 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de eieren en suiker in een kom. Rasp de chocolade. Dit is best even een klusje, ik ben halverwege overgegaan op het snijden in hele kleine blokjes. Werkte ook. Smelt de boter op een heel laag vuurtje in een steelpan.
Haal de pan van het vuur en meng de chocolade door de boter. Roer totdat alle chocolade gesmolten is. Klop dit samen met het eimengsel. Voeg de bloem toe en roer dit met een spatel of pollepel tot geen gladde massa. Voeg dan de snufjes zout toe.
Bekleed een vorm (ca. 20×20 cm.) met bakpapier en doe het beslag erin. Bestrooi het beslag met de frambozen en druk ze zacht in het beslag. Bak de blondies ca. 35 minuten in het midden van de oven.
Laat goed afkoelen voordat je stukken gaat snijden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*