Home » Mini jacket potato bites
Mini jacket potato bites

Mini jacket potato bites

Ik heb overwogen deze snack gewoon een Nederlandse naam te geven, maar op één of andere manier klinkt mini gepofte aardappel snack toch net wat minder lekker. Mini jacket potato bites dus, die zowel in het Engels als in het Nederlands lekker en eenvoudig te maken zijn!

Mini jacket potato bites

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel, ik ben er dol op. Maar het is vaak best een flinke hap! Ik bedacht me dat het leuk zou zijn een soort mini versie te maken, en deze dan te serveren als hapje voor op de borrelplank. En ze zijn best geslaagd moet ik zeggen. Heel eerlijk? Ik at er gewoon zes als lunch die dag!

Vulling

Je kunt gepofte aardappel met van alles en nog wat vullen. Wil je bijvoorbeeld een wat ‘slankere’ vulling, gebruik dan kwark. Ook lekker (en romiger): creme fraiche, MonChou zacht en luchtig of kruidenroomkaas. In Oostenrijk doen ze er vaak ook nog uitgebakken spekjes bij, mmmm!

Mini jacket potato bites

Mini jacket potato bites

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes (ongeschild, schoongewassen)
  • olijfolie
  • fleur de sel/zeezoutvlokken of grof zeezout
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • bakje zure room of creme fraiche; of alternatief:
  • MonChou zacht en luchtig 
  • lente-ui of bieslook

Extra nodig: bakkwastje, bakpapier

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik de krieltjes rondom een beetje in met een vork (3-4 keer prikken). Bestrijk rondom dun met olijfolie (gaat het handigst met een bakkwastje). Leg op de bakplaat en bestrooi met wat fleur de sel. Bak in de oven in 30 minuten gaar. Laat een kwartiertje afkoelen. Snijd de krieltjes in (niet helemaal door). Schep in ieder krieltje wat geraspte cheddar kaas. Vul ieder krieltje af met zure room. Dit gaat het makkelijkst wanneer je de zure room in een plastic zakje doet waar je een puntje vanaf knipt (geïmproviseerde spuitzak). Bestrooi tenslotte met wat ringetjes lente-ui of fijngesneden bieslook.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini jacket potato bites
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*