Ik hou van de smaken van de herfst! Met de schattige amuse cupjes van HEMA maakte ik deze herfstige smaakcombinatie: een amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas!

Amuse cupjes
HEMA verkoopt deze leuke amuse cups in oranje (wortelsmaak) en rood (bietensmaak). Twaalf stuks voor € 2,79. Persoonlijk proef ik de smaak niet echt terug. Maar ze zijn reuze handig om in huis te hebben, want in een mum van tijd maak je er een makkelijke en lekkere amuse of borrelhapje mee.

Gekarameliseerde uien
Nou geldt dat mum van tijd niet voor gekarameliseerde uien. Daar moet je echt even de tijd voor nemen. Maar dan heb je ook wel wat. Of: hoe je uit een doodgewone ui zoiets lekkers kunt maken! Neem dus zeker minimaal een half uur de tijd voor het lekkerste resultaat. Bak gerust meer uien als je wil, bijvoorbeeld om er deze heerlijke cruffins mee te maken.
Snel, sneller, snelst
Echt geen tijd of zin? Vervang de uien dan door een lepel van deze lekkere uienchutney. De cupjes lenen zich natuurlijk voor het vullen met van alles. Desnoods met een kant-en-klare salade.
Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
Ingrediënten
- 12 amusecups
- 1 ui
- 1 klontje roomboter
- 1 theelepel balsamisosiroop
- blauwe kaas danish blue, gorgonzola
Aan de slag!
- Schil de ui, halveer en snijd in ringen.1 ui
- Smelt de boter en bak de uien eerst 5 minuten op middelhoog vuur met het deksel op de pan.1 klontje roomboter
- Laat daarna op laag vuur ca. 25 minuten bakken. Roer regelmatig om.
- Voeg de balsamicosiroop toe en breng op smaak met zout en peper.1 theelepel balsamisosiroop
- Verdeel de uien over de amusecups en verbrokkel er de blauwe kaas over.12 amusecups, blauwe kaas





