Magische twinkelkristallen maken uit Polles Taartenboek

Magische twinkelkristallen maken uit Polles Taartenboek

Eerder deze week schreef ik al over de geschiedenis van de Efteling. Wie is er nu geen fan? Als je nog op zoek bent naar een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst, zoek niet verder. Met Polles taartenboek, hét kookboek uit de keuken van Symbolica (De Efteling) maak je jong en oud blij! Ik maakte uit dit boek – of eigenlijk toverde ik uit dit boek – deze magische twinkelkristallen!

Magische twinkelkristallen

Polles Taartenboek

In de Efteling-attractie Symbolica staat in de feestzaal van het Paleis der Fantasie een enorme tafel vól met taarten, koeken en andere lekkernijen. Koksmaatje Polle neemt je in dit boek mee langs de heerlijkste recepten die je nu ook zelf kunt maken. Van een Schots en Scheve Schuimtaart tot Hoorntjes van Overvloed. En deze magische Twinkelkristallen!

Magische twinkelkristallen

Magie in de keuken

Dit recept lijkt een beetje op magie. Toveren met suiker. Want met wat water, suiker en eventueel kleurstof tover je je eigen magische twinkelkristallen. Lekker voor in de thee!

Dit boek is echt een aanrader voor kinderen die van bakken houden. En voor de ouders natuurlijk ook!

Magische twinkelkristallen maken

Wat heb je nodig (voor 2 magische twinkelkristallen)

  • 600 gram suiker
  • 2 eetlepel suiker
  • 200 ml. water
  • (eventueel) paar druppels vloeibare kleurstof

En verder nog:

  • lollystokjes
  • 2 hoge glazen (hittebestendig
  • knijpers
  • Heel veel geduld

Doe 200 ml. water in een pan en breng aan de kook op hoog vuur. Doe er een kwart van de suiker bij en roer met een lepel totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur iets lager (het moet wel blijven koken) en voeg dan in 3 delen de rest van de suiker toe, waarbij je steeds blijft roeren todat alle suiker is opgelost en het mengsel helder is. Haal de siroop van het vuur en laat een kwartiertje afkoelen.

Doop de onderste helft van het lollystokjes in de siroop en haal daarna door de twee eetlepels suiker. Schud de losse suiker af en laat ze een paar minuten opdrogen.

Doe (desgewenst) een paar druppels kleurstof onderin de twee glazen. Giet er de hete siroop op. Zet een knijper vast aan de bovenkant van het lollystokje en laat deze rusten op de rand van het glas. De onderkant van het stokje moet minstens 2 cm van de bodem hangen: er moeten immers kristallen aan groeien.

Dat ziet er ongeveer zo uit dan:

Magische twinkelkristallen

Zet de glazen weg in b.v. een kast, waar er geen stof bij kan komen. En dan nu: geduld. Het duurt zo’n 4-5 dagen voor de kristallen gegroeid zijn.

Bevrijd de kristallen door het bovenlaagje stuk  te maken. Giet het suikerwater weg en voila: twinkelkristallen!

Summary
Magische twinkelkristallen
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge