Valentijns tulbandcakejes

Valentijns tulbandcakejes

Volgende week dinsdag is het Valentijnsdag. En ik kwam er dus achter dat ik op mijn blog helemaal geen Valentijns recepten had staan. Wel deze mooie glas-in-lood hartenkoekjes, maar die maakte ik dan weer voor Moederdag. Ach, ik ben dit jaar alweer 25 jaar gelukkig in de liefde. En ik bak minimaal één keer in de week al wat lekkers voor de liefdes van mijn leven. Daarom plaats ik – om ook mijn lezers tegemoet te komen – vandaag het recept voor deze leuke Valentijns tulbandcakejes!

Valentijns tulbandcakejes

Met heerlijke framboosjes en een decoratie van witte chocolade en hartjes kun je hier wel mee aan komen toch? Bij de ‘love of your life’, je moeder of je beste vriendin. Want wie zegt dat je op Valentijnsdag alleen het hart van een geliefde mag veroveren. Alleen met Valentijn? Deze tulband cakejes smaken ook heel goed als je ze tijdens een Netflix marathon helemaal zelf opeet!

Valentijns tulbandcakejes

Valentijns tulbandcakejes

Wat heb je nodig (6 mini tulband cakejes)

  • 125 gram boter (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram frambozen (ik gebruik diepvries frambozen, wel even laten ontdooien)

Glazuur:

  • 75 gram witte chocolade
  • 30 gram boter
  • Hartjes decoratie

Verwarm de oven op 170 graden.

Mix de boter met de basterdsuiker en het zakje vanillesuiker romig en luchtig. Vervolgens meng hier één voor de eieren door. Schep met een spatel de bloem erdoor en spatel daarna de frambozen door het beslag. Vet de tulbandvorm in met (vloeibare) boter. Schep het beslag in de vorm tot ca. 1/3 onder de rand. Bak de mini tulbandcakejes in ca. 15 minuten gaar.

Laat ca. 15 minuten afkoelen, haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de boter en de chocolade in een pannetje au-bain-marie. Als de chocolade vloeibaar is kun je dit voorzichtig over de cakejes schenken. Decoreer met de hartjes. Laat de chocolade hard worden.

Ook deze tulbancakejes maken? Een mini tulbandvorm kun je o.a. kopen bij Bol.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Valentijns tulbandcakejes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Foodblogswap: mediterrane quiche Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de website van ikbakerietsvan.com En hoewel ik daar de meest lekkere dingen tegen kwam viel mij...
Quiche lorraine Hoewel het er nu niet erg op lijkt (en je zelfs het idee hebt dat het er ook niet meer van gaat komen...) toch hebben september en oktober nog best wa...
Hondenkoekjes bakken Ja, je leest het goed! Vandaag heb ik voor jullie een recept om zelf hondenkoekjes te bakken! Komende zondag (4 oktober) is het weer Dierendag en verd...
Glas in lood hartenkoekjes voor moederdag Afgelopen kerst probeerde ik voor het eerst glas-in-lood koekjes te bakken. Een ogenschijnlijk ingewikkelde techniek die uiteindelijk reuze mee bleek ...

4 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit Anne Marie.
    Frits schuster recently posted…Valentijns tulbandcakejesMy Profile

  2. Wat zien deze kleine tulbandjes er prachtig uit! Alsof ze zo bij de bakker vandaan komen!
    MARIJKE recently posted…Cupcakes maken (basis recept)My Profile

  3. Oh jammm. Heerlijk en echte kunstwerkjes!!
    Cynthia recently posted…Als je blog beentjes krijgt!  My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge