Thom kha kai soep

Wat mij betreft de lekkerste soep ter wereld, deze Thom kha kai soep, ofwel Thaise kippensoep met kokos! De lekkerste at ik – buiten Thailand dan – bij Rakang Thai (aan de Beeklaan in Den Haag). Koop nooit de kant-en-klare versie bij Albert Heijn, smaakt echt nergens naar! Deze versie is heerlijk en helemaal niet zo veel werk.

Thom Kha Kai soep

Zorg wel voor de keffir limoen blaadjes, die bepalen echt de smaak in dit gerecht! Ik koop ze meestal bij de toko (diepvries) en bewaar ze in een plastic doosje in de vriezer. Voor gebruik gewoon een paar blaadjes bevroren toevoegen aan het gerecht. Je weet niet wat je proeft!

Thom kha kai soep

Wat heb je nodig (vier personen):

  • 400 ml. kokosmelk
  • 400 ml. kippenbouillon (van een blokje of uit een potje)
  • 2 stengels citroengras in stukjes
  • 1 stuk gemberwortel (ca. 10 cm), fijngehakt
  • 5 keffir limoen blaadjes, gescheurd (toko)
  • 1 1/2 eetlepel Thaise vissaus
  • 2 kipfilets in dunne reepjes (ca. 200 gram, kippendijfilet is nog lekkerder!)
  • 1/4 rode peper
  • 2 lente-uitjes
  • eventueel een paar champignons
  • verse koriander
Kook de kokosmelk met kippenbouillon, citroengras, limoenblad en gember zachtjes op een laag vuur voor ca. 30 minuten. Zeef de bouillon, voeg de vissaus toe en laat nog 5 minuten koken. Roer de reepjes kipfilet met de in dunne plakjes gesneden peper (en eventueel de champignons in plakjes) erdoor.  Laat nog eens 5 minuten koken tot de de kip gaar is. Strooi de fijngesneden lente-ui en koriander bij het opdienen over de soep.

Tip 1: smaakt de volgende dag nog lekkerder! Maak je het de ene dag en serveer je het de andere dag, voeg dan de lente-ui en koriander pas voor serveren toe.
Tip 2: bewaar de (verse) keffir limoenblaadjes los in een doosje in de vriezer. Je kunt ze zo uit de vriezer toevoegen aan een gerecht. Ook heerlijk in curries!

Bron fotografie: Wikipedia

Summary
recipe image
Recipe Name
Thom kha kai soep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Singapore Food Fair: win een kookworkshop Als Hagenaar heb ik het geluk dat ik veel ‘exotische’ winkels in de buurt heb zitten. Van de Libanese avondwinkel tot de Poolse bakker en van de Turks...
Thai chicken cashewnut (en 100e blogpost!) Hoera, vandaag zet ik mijn 100e blogpost online! Toch weer een leuke mijlpaal.   Thais eten doe ik graag. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen ...
Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ... Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is...
Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe) Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er ju...

2 Comments

  1. Héérlijk deze soep!

  2. Jij hebt er ook wat moois van gemaakt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge