Ik wilde al langer eens Jan Hagel koekjes bakken maar kon steeds niet aan greinsuiker komen. Toen ik onlangs tegenkwam in een Duitse supermarkt heb ik het gelijk gekocht en ben ik aan het bakken geslagen! Greinsuiker Greinsuiker is eigenlijk suiker in een grovere korrel en bij uitstek geschikt om […]
Bakken
Weesper moppen bakken
Als ik had geweten hoe makkelijk het is om Weesper moppen te bakken, dan at ik ze waarschijnlijk ieder weekend! Een heerlijke koek, in al zijn eenvoud, gemaakt met maar 4 (kwalitatief goede) ingrediënten. Knapperig van buiten, smeuiig van binnen. Probeer daar maar eens af te blijven. Herkomst van de […]
Madeleines met pistache en roos
De liefde van de man gaat door de maag. En die van mij als vrouw overigens ook! Wie ga jij verleiden met deze madeleines met pistache en roos? Madeleines met pistache en roos Een madeleine is een kleine schelpvormige cake afkomstig uit Commercy in Lotharingen. Het deeg wordt met een spuitzak of ijslepel in een bakblik in […]
Hazelnoot twisters
Ik ben niet echt fan van hazelnootpasta, maar wel van hazelnoten! Toen ik onlangs een potje hazelnootpasta met stukjes hazelnoot van Bonne Maman kreeg opgestuurd bedacht ik dit receptje voor hazelnoot twisters. Een lekkere, snelle en makkelijk te maken snack! Hazelnootpasta De bekendste hazelnootpasta is natuurlijk die van Nutella. […]
Appelbeignets uit de oven
Ik heb altijd wel een pakje (roomboter)bladerdeeg in huis. Zodat ik op zondagmiddag bijvoorbeeld snel en gemakkelijk een lekkere snack of iets bij de koffie kan maken. Zoals deze heerlijke appelbeignets uit de oven. Warm het allerlekkerst! Appelbeignets Appelbeignets maak je normaal gesproken met een beslag en in de frituurpan. […]
Melted snowman cookies
Ik zou deze koekjes eigenllijk gewoon ‘gesmolten sneeuwpop koekjes’ moeten noemen, maar melted snowman cookies bekt gewoon net even lekkerder! En lekker, dat zijn ze! Snowman De koekjes zijn eenvoudig te maken maar het effect is super schattig. Ik gebruikte een stift met eetbare inkt om de ogen en mond […]