Home » Bakken

Bakken

Tuiles maken

Tuiles maken

Om net even wat meer ‘cachet’ te geven aan een amuse of voorgerecht met vis maak ik graag hartige visgraat tuiles. Tuiles zijn eenvoudig voor te bereiden en maken je gerecht helemaal af. Tuiles maken doe je zo! Wat is een tuile? Een tuile is een dun, knapperig en vaak gebogen […]

Amarettini koekjes

Amarettini koekjes

Toen ik een keer voor een toetje van die kleine harde Italiaanse amarettini koekjes nodig had, kon ik ze in de winkel natuurlijk nergens vinden. Dus maakte ik ze gewoon lekker zelf! Luchtige tiramisu mousse Ik had de koekjes nodig voor de luchtige tiramisu mousse. Een dessert dat lijkt op […]

perengalette

Perengalette

Zeg je herfst, dan zeg je appels en peren! Nou bak ik al van kleins af aan met grote regelmaat appeltaarten, maar een perentaart behoorde nog niet tot mijn herfst repertoire. Ik maakte deze eenvoudige perengalette en die viel zo goed in de smaak, dat deze nu ook tot het […]

taart decoratie

Taart decoratie: geef je creaties extra flair

Je houdt ervan om taarten te maken die er net zo geweldig uitzien als ze smaken. Dan is taart decoratie onmisbaar. Decoratie tilt je taart van mooi naar indrukwekkend. Zo maak je elke gelegenheid bijzonder. Of je nu een verjaardag, bruiloft of vijf-uurtje in de tuin viert. Waarom taart decoratie […]

pistache schuimgebak

Pistache schuimgebak

Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat! Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie. Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Heerlijke pistache schuimgebak! Hazelnootschuimgebak Het gekke is dat […]

Jan Hagel koekjes

Jan Hagel koekjes

Ik wilde al langer eens Jan Hagel koekjes bakken maar kon steeds niet aan greinsuiker komen. Toen ik onlangs tegenkwam in een Duitse supermarkt heb ik het gelijk gekocht en ben ik aan het bakken geslagen! Greinsuiker Greinsuiker is eigenlijk suiker in een grovere korrel en bij uitstek geschikt om […]