Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Ik vind slapen gewoon lekker. Maar voor homemade kaaskoekjes spring ik direct uit mijn bed! Deze Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn maak ik vaak en graag. Hartige kaaskoekjes Ik roep het wel vaker op mijn blog, ik […]
Bakken
Quiche met groene aspergepunten en feta
Ik ben nooit een fan van asperges geweest, maar groene asperges kunnen mij, verwerkt in een gerecht, wel bekoren. Zoals in deze heerlijke quiche met groene aspergepunten en feta Lentegroente Een echte lentequiche is dit geworden, met een frisse vulling van crème fraiche, feta, groene aspergepunten, erwtjes en blaadjes verse […]
Biggetjes in de modder taart
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Door de quarantaine kreeg ik eindelijk tijd om recepten te maken die ik al een tijd wilde maken. Zoals deze schattige biggetjes in de modder taart! Quarantaine Daar zaten we dan op opeens allemaal aan huis gekluisterd. Van het ene op andere moment […]
Hartige madeleines met kaas en rozemarijn
Een poosje geleden kocht ik bij Sostrene Grene een leuke siliconen madeleinevorm, en maakte daar natuurlijk de klassieke madeleines mee (en varianten met pumpkin spice en matcha!). Maar omdat ik nu eenmaal meer van het hartige dan het zoete ben, bedacht ik een variant voor hartige madeleines! Goddelijk Ik kan […]
Moederdag koektaart
Toen ik onlangs voor Pasen voor het eerst een koektaart maakte, kreeg ik meteen al dit idee in mijn hoofd. Voor mijn allerliefste moeder, de leukste moeder van de wereld, maakte ik een Moederdag koektaart! Koektaart Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! Ik dacht altijd dat het moeilijk was […]
Hartige croquembouche Caprese
Een croquembouche maken had ik al langer op mijn to-bake lijstje staan. Maar toen ik rond de Kerst een abriposter zag van een kaasmerk met daarop een hartige croquembouche wist ik: dat gaat ‘m worden. En met de aanvulling van pesto, heerlijke oventomaatjes en verse basilicum presenteer ik met trots […]