Ik denk dat wel meer kinderen met mij dachten dat chocolademelk inderdaad van bruine koeien komtโฆ Als stadskind wist ik nog net dat bloemkool niet bij Albert Heijn groeide maar veel verder dan dat kwam ik niet. Toch zijn er nog veel soorten etenswaren waarvan ik โ en ook vast jij […]
Basis
High tea organiseren โ tips en recepten
Voor mijn 50e verjaardag organiseerde ik een high tea voor familie en vrienden. En natuurlijk maakte ik als foodblogger (bijna) alles zelf. Een behoorlijke opgave, maar wat vond ik het leuk om te doen! Zelf een high tea organiseren? Ik deel vandaag de recepten en geef handige tips! Foodiebag voor […]
Prรฉsident et moi: 50 ans de qualitรฉ
Het merk Prรฉsident is ontstaan op een nieuwjaarsborrel in 1968. Een goed jaar, want vijf maanden later werd ik geboren….Prรฉsident et moi staan dus ieder voor 50 jaar topkwaliteit! Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een proeverij van Franse kazen van Prรฉsident kon ik natuurlijk geen ‘non’ zeggen. Helemaal omdat […]
Zelf extract maken van vanille, koffie of amandel
Regelmatig kom je het tegen in (bak)recepten: extract of essence. Van vanille bijvoorbeeld, of amandel. Het is verkrijgbaar in de supermarkt van onder andere Dr. Oetker. Die noemt het dan weer โaromaโ. Over het hoe en waarom lees je vandaag. Want zelf extract maken is helemaal niet moeilijk! Extract, aroma of […]
Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]
Zelf mosterd maken
En weer kan ik een receptje wegstrepen van mijn foodbucketlist. Het gaat lekker! Zelf mosterd maken stond al een poosje op de planning. En als je beseft hoe makkelijk is vraag je je eigenlijk af waarom het zo lang heeft geduurd. Zelf maken Sommige dingen zijn eenvoudiger om te kopen […]

