Home » Mimosa en Buck’s Fizz
Mimosa

Mimosa en Buck’s Fizz

De Mimosa cocktail is de ultieme brunchcocktail, ideaal voor kerst, oud-en-nieuw, pasen of bijvoorbeeld als welkomstdrankje op een feest of bruiloft. Deze cocktail wordt soms wel eens verward met een andere cocktail, de Buck’s Fizz. 

Verschil tussen mimosa en Buck’s Fizz

Zowel een mimosa als een Buck’s Fizz bestaan uit mousserende wijn (meestal champagne) en jus d’orange, alleen de verhoudingen verschillen. Bij een mimosa is de verhouding champagne-jus d’orange 50/50%. Een Buck’s Fizz bestaat uit 1/3 jus d’orange en 2/3 champagne. In plaats van champagne kun je ook sekt, cava of prosecco gebruiken. Of alcoholvrije mousserende wijn, voor een kindvriendelijk alternatief. Meer lezen over het verschil tussen deze mousserende wijnen?

Mimosa cocktail

Jus d’orange

Hoewel ik verse jus d’orange het lekkerste vind, is het nadeel dat het vruchtvlees met de bubbels naar boven stijgt en zo een laagje vormen op je drankje. Niet zo’n mooi gezicht dus als je dat niet wilt gebruik je het beste jus d’orange uit pak zonder vruchtvlees.

Mimosa cocktail

Geschiedenis

De Buck’s Fizz werd in 1921 voor het eerst geserveerd in de Buck’s Club in Londen. In Engeland wordt het traditioneel gedronken bij het kerstontbijt. De mimosa is genoemd naar de gelijknamige geelbloemige plant en wordt al eeuwenlang gedronken in Spanje, waar sinaasappels en cava in overvloed aanwezig zijn. De mimosa is ook nog eens mijn favoriete bloem, die heerlijk ruikt!

Bucks Fizz of Mimosa

Mimosa of Buck’s Fizz

Wat heb je nodig:

  • Jus d’orange
  • Champagne, cava of sekt
  • (Eventueel) sinaasappel

Extra nodig: champagne glazen, zesteur

Schenk de jus d’orange in een champagne glas (1/3 of ½). Vul voorzichtig aan met champagne, sekt of cava. Decoreer eventueel met wat reepjes sinaasappel zest (die je van een schoongeboende sinaasappelschil trekt met een zesteur).

Bewaar het recept voor mimosa of Buck’s Fizz op Pinterest:

Mimosa of Buck's Fizz

Summary
recipe image
Recipe Name
Mimosa of Buck's Fizz
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*