blt pastasalade

BLT pastasalade

Als dit mooie weer aan blijft houden kunnen we misschien nog wel een keer barbecueën! Ik lust best een stukje vlees maar ben toch het meest van de bijgerechten. Stokbrood, aioli en salades. Zoals deze BLT pastasalade bijvoorbeeld!
blt pastasalade

BLT

In dit recept voor pastasalade maak ik dankbaar gebruik van een favoriete smaakcombinatie die je vooral terugziet bij sandwiches: BLT, ofwel bacon, lettuce, tomato. Een geslaagd trio, ook in deze pastasalade!

Sla!

Varieer vooral ook eens met de sla die je gebruikt. Ijsbergsla is weer heel anders qua smaak en bite dan bijvoorbeeld rucola. Of gebruik een zakje gemengde slasoorten. De hoeveelheden zijn een beetje bij benadering, voeg alles gewoon lekker naar smaak toe!

BLT pastasalade

Wat heb je nodig (bijgerecht voor ca. 4 personen)
  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld fussili)
  • 75 gram ijsbergsla of andere slasoorten
  • 10 plakjes bacon
  • Bakje mini-tomaatjes
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
Kook de pasta beetgaar en giet af. Spoel af in het vergiet onder de koude kraan totdat de pasta volledig is afgekoeld. Bak de bacon knapperig en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Meng in een kom de sla met de plakjes bacon (in stukjes) en de tomaatjes (in vieren).  Meng de crème fraiche met de mayonaise. Schep de pasta door de rest van de ingrediënten en roer de mayo-dressing erdoor.
Summary
recipe image
Recipe Name
BLT pastasalade
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*