Home » Soufflé van mango voor Koningsdag
Soufflé van mango

Soufflé van mango voor Koningsdag

Een soufflé heeft – geheel ten onrechte! – het imago moeilijk te zijn. Niets is echter minder waar! In weinig tijd en met betaalbare ingrediënten, zet je met deze soufflé van mango een voortreffelijk dessert op tafel! Met z’n oranje kleur een leuk nagerecht voor Koningsdag!

Soufflé

Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk het eigenlijk is om een soufflé te maken, eet ik het regelmatig. Zowel hartig (met geitenkaas bijvoorbeeld), als zoet (met aardbeien!) een niet te versmaden luchtig gerecht waarvoor altijd nog wel een plekje vrij is! Je serveert de soufflé altijd direct uit de oven. Natuurlijk zakt deze gelukkig wat in, maar het blijft een heerlijk en luchtig geheel. Ik zet ze meestal in de oven als we gaan eten, dan is het toetje klaar als wij klaar zijn!

Soufflé van mango

Diepvries mango

Ik gebruik voor dit recept mango blokjes uit de diepvries. Je kunt natuurlijk ook gewoon verse mango gebruiken, qua smaak maakt dit eigenlijk geen verschil. En aangezien je de mango toch gaat pureren scheelt het je het schillen en van de pit snijden van een verse mango. Bovendien is diepvries fruit stukken goedkoper dan vers fruit.

Ramakins

Ik gebruik ramakins – porseleinen ovenschaaltjes – van 9 cm. doorsnede. Indien je grote gebruikt (bijvoorbeeld van 12 cm) kun je het beste het recept verdubbelen. Eén portie van deze kleine soufflé lepel je zo weg. Ik kan er met gemak twee op. Onderstaand recept is dus voor vier kleine eters of twee grote!

Soufflé van mango

Soufflé van mango

Soufflé van mango

Soufflé van mango

Een heerlijke luchtige soufflé met een oranje (Koningsdag) tintje!
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 125 gram mango in blokjes
  • 50 gram suiker plus extra om te bestrooien
  • 3 eiwitten
  • roomboter
  • poedersuiker

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Pureer de mango blokjes tot een gladde puree. 
    125 gram mango
  • Vet de ramekins in met roomboter en bestrooi met suiker. Schud het overtollige suiker er weer uit.
    roomboter
  • Klop de eiwitten stijf . Voeg 50 gram suiker in delen toe en klop tot het mengsel mooie glanzende pieken heeft.
    3 eiwitten, 50 gram suiker
  • Roer wat van het stijfgeklopt eiwit door de mangopuree. Schep daarna het geheel bij de eiwitten en spatel alles luchtig door elkaar. 
  • Verdeel over de vier schaaltjes en bak deze in de voorverwarmde oven in ca. 15-20 minuten bol en lichtbruin.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
    poedersuiker
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*