Nieuwste berichten

Dadel havermout repen
Snack

Dadel havermout repen

Zin in een lekker, voedzaam en toch ook redelijk gezond tussendoortje? Maak dan eens deze dadel havermout repen. Ik heb er meestal wel een paar in de koelkast liggen, vind ze heerlijk! Medjoul dadels Ik koop altijd grote medjoul dadels. Deze zijn heerlijk zacht en volzoet en van nature rijk […]

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo
Vlees

Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo

Gastblog door Elsa van Seizoenenblog – Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo is een traditioneel gerecht uit Portugal genaamd lagarto. Lagarto beteken hagedis in het Nederlands.  Dit gerecht kan in de braadpan, slow cooker of in de oven gemaakt worden. Ik heb gekozen om het in de oven te bereiden. […]

Eton mess met mokkaroom
Nagerecht

Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten

Eton mess is een heerlijk en gemakkelijk te maken toetje, van verse aardbeien, slagroom en meringue. Ik maakte dit keer echter een winterse versie van dit beroemde dessert: eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten! Eton mess Over de onstaansgeschiedenis van Eton Mess gaan verschillende verhalen de ronde. VariĆ«rend van […]

My happy life februari 2025
Persoonlijk

My happy life februari 2025

Februari is – met z’n 28 dagen – een heerlijke korte maand die ons des te sneller bij de lente brengt! Nu nog maar 16 dagen te gaan! Hoewel december mijn favoriete maand is, ben ik beslist geen wintermens. Doe mij het zonnetje maar. Februari was een gezellige maand, en […]

Mosterdkaviaar maken
Bijgerecht

Mosterdkaviaar maken

Mosterd is een heerlijke smaakmaker. Het lijkt ook wel of ik het met de jaren steeds lekkerder ga vinden. En helemaal nu ik mosterdkaviaar ontdekt heb. Lekker next level!  Mosterdzaad Voor het maken van mosterdkaviaar (en ook voor het maken van mosterd natuurlijk) heb je mosterdzaad nodig. Dit kun je […]